Gädda förordningar

Gädda förordningar

Minnesota Department of Natural Resources hemsida konstaterar att sportfiskare kan fånga gädda med både beten och levande bete eftersom fisken är en sådan "glupsk rovdjur. " Gädda förekommer i sjöar och floder i många av staterna i den norra delen av kontinenten, med många kunna uppnå stora storlekar om tillräcklig föda och skydd finns. Förordningar på böcker i dessa regioner när det gäller fiske efter gädda.

Gädda Bag Gränser

stater har bestämmelser om antalet gädda en sportfiskare kan hålla under en dags fiske. Känd som väska gränser, dessa siffror varierar mellan staterna, med det belopp du får behålla ofta relaterade till hur riklig gädda är i ett tillstånd. Exempelvis i Connecticut, där gädda är en införd art i vissa sjöar i hela staten, är den dagliga bag limit två gädda. I Indiana, är den dagliga bag limit tre gädda. South Dakota har en väska gräns för gädda på sex fisk, medan Colorado har ingen gräns för hur många gäddor kan du behålla.

Minimitiderna

som ställer upp minsta längd förordningar i många fall för gädda, eftersom de göra med andra ädelfisk. En fisk måste vara en viss längd för dig att hålla fisken lagligt om du så önskar. Om fisken är kortare än den minsta längden måste du släppa den. I Connecticut, är den minsta längden på en gädda 26 inches. I Indiana, har den minsta längden mindre, med en nordlig mäter 20 inches betraktas som en juridisk keeper. Stater med stora gäddor populationer, inklusive Colorado, har ingen minsta längder för gädda.

Open Season

Den öppna säsongen för gädda ofta beror på kroppen av vatten där du vill att fiska efter denna art. Connecticut's Department of Environmental Protection webbplats visar att du kan fiska gädda året runt i alla vattendrag och sjöar med undantag av de stängda för fiske efter delar av året. Till exempel Pachaug Pond i den östra delen av Connecticut har ingen fredningstid för northerns, men Bantam sjön i västra Connecticut har en fredningstid för gädda från slutet av februari till och med tredje veckan i april. Förordningar som dessa är vanliga över hela USA när det gäller gädda.

Presentera Pike

I vissa stater, gädda är invasiva arter i vissa vatten. Till exempel i den extrema sydöstra och i sydvästra centrala delarna av Alaska, gädda är inte en inhemsk art som de är i stora delar av resten av staten. Den norra gädda kan decimera fiske när de införs, vare sig med flit eller av misstag, i vissa vatten. Gäddan kommer att döda och äta fisk, t. ex. Chinook lax och regnbåge. Av denna anledning är det olagligt att transportera, släppa, inneha eller exportera levande fisk eller ägg i Alaskas vatten utan ett särskilt tillstånd. Alaska Department of Fish and Game hemsida säger att denna förordning skyddar andra arter från de skadliga effekterna av rovfiskar såsom gädda.


Relaterade artiklar


Allen, duva texas jakt
pellet gevär information
hur reparera spindel sprickor i gelcoat
Hur kan du få extra GPS-kartor?
uppstoppning fisk leveranser
Idaho skidorter
hur man fiskar med bläckfisk som bete i södra CA
hur man mäter hjort horn
ATV ramp instruktioner
Pringle, South Dakota älgjakten