historia av spelet krocket

historia av spelet krocket

Krocket är både en allvarlig, konkurrenskraftig spel och en familjevänlig spel, som spelas med hjälp av klubbor och bollar. Med hjälp av klubbor, slog spelare bollar genom fälgar pressats till en gräsmatta i en intrikat mönster. Spelet kan mycket väl vara flera hundra år gammal, även om det finns motstridiga historier om ursprunget av spelet

Origins

Toy Crossing går krocket tillbaka till 1300-talet i Frankrike. Det har varit kopplade till en fransk spelet Call Pall Mall, vilket innebär boll-klubba. På 1600-talet, tog Skottland upp spelet från Frankrike, en av deras starkaste allierade. Toy Crossing säger att när Skottland och England förenades under kronan år 1604, blev det ett populärt engelskt spel också. Houston Croquet säger att tidigt det var ett mycket populärt spel för kvinnor.

1800-talet

Houston Krocket säger att Irland faktiskt förde spelet till England år 1851 genom en kvinna som hette Miss MacNaughten, som såg bönderna att spela spelet i Frankrike. Hon gick sedan vidare till Irland, och det så småningom sipprade in England. 1860-talet såg ett uppsving i krocket popularitet på grund trädgård fester och klubbar krocket skjuter upp hela England. I slutet av 1800-talet, hade spelet spridit sig till USA.

1900

År 1900 var krocket infördes som en olympisk sport. Vid mitten av 1950-talet var det ett populärt förorts gräsmatta spel i USA några år senare, såg Amerika ett krocket boom liknande den i England ett århundrade tidigare, med krocket klubbar öppnar hela landet.


Relaterade artiklar


älgjakt i Durango, Colorado
karp fiske i Kanada
trofé Whitetail jakt i Kentucky
anvisningar om observation i en röd prick räckvidd
hur man läser fiskeekolod
vad är en primusköket?
rv och mobil parker hemma i Sugar Land, Texas
hur man väljer mjuk fall sida pool
skoterleder i Ohio
rock bass tips