hur man beräknar synlighet

hur man beräknar synlighet

Hur du interagerar med ett annat fartyg som är väg till dig, omkörningar du eller passerar framför dig är beroende av synlighet-din förmåga att se det andra fartyget med ögonen, inte med radarn. Beräkning synlighet och ständigt vara medveten om hur mycket synlighet din har är viktiga inslag i ditt val fartygets fart och kurs, och en del av gott sjömanskap

Du behöver:.
Sjökort eller GPS kartplotter
Kikare.


1.
Observera båtens position på pappret sjökort eller GPS plottern. Notera avståndet och relativa betydelse i ett framträdande objekt, funktion eller landmärke noterade på diagrammet eller plottern.
2.
Leta efter objekt i den "verkliga världen", med kikare, om det behövs. Om objektet valt att inte syns, notera längst framträdande inslag, objekt eller landmärke som ni kan se.
3.
Hitta platsen, på papperssjökortet eller kartplotter, av objektet , landmärke eller funktion som du såg och notera avståndet till objektet.
4.
Använd avståndet till objektet, landmärke eller funktion som du såg för att göra en numerisk post i fartygets loggbok med hjälp av följande skala:0, om objektet är mindre än 50 meter bort,

1 om objektet är mindre än 200 meter bort,

2, om objektet är mindre än 1 /2 mil bort,

3, om objektet är mindre än 1 kilometer bort,

4, om objektet är mindre än 2 miles

5, om objektet är mindre än 4 miles away,

6, om objektet är mindre än 7 miles bort,

7, om objektet ligger mindre än 20 miles away

8, om objektet är synlig i mer än 20 miles.

tips och varningar


 • Avståndet till horisonten en klar dag i nautiska miles motsvarar 1,144 gånger kvadratroten av höjden på ögat ovanför vattnet. Om ditt öga är nio meter över vattnet när de står i en liten båt, sedan multiplicerar 1,144 med 3 (kvadratroten av höjden av ditt öga) för att bestämma avståndet till horisonten, 4,32 nautiska miles.
 • Båtliv under förhållanden med begränsad sikt rekommenderas inte.


 • Relaterade artiklar


  flugfiske i Granite Falls, Washington
  hur man rengör quad skate hjul
  Tips för largemouth bas fiske i små tankar
  skimboard typer
  centrala Alabama turkiet jakt
  Paracord tricks
  hur man bygger en fälla havskatt slat
  vildmarken överlevnad vapen
  hur du monterar en stuga tält
  hur man lagar fisk bete