hur vattentät en kajak

hur vattentät en kajak

Kajakpaddling är en rolig och spännande sport som kräver fysisk kondition. Många kajak material, såsom plast eller harts, är vattentäta som ett resultat av det material som används. Tyvärr kräver viss kajak material som trä att lägga till lämpliga tätskikt, speciellt om kajaken är gjord hemma. Affären trä kajaker har ofta vattentäta ytskikt. Dock är tätskikt krävs fortfarande efter en viss tid, som skiljer baserat på tätskikt finish

Du behöver:.
Epoxi hölje.
Sax.
Tape.
Gummiskrapa.
Vattentät lack.
Vattentät finish.
Pensel.


1.
Täck kajaken i epoxy hölje. Epoxy mantlar gör inte bara tätskikt med kajaken, men det stärker också trä-och förebygger skador. Höljet tillämpar en typ av tyg med kajaken. En twill eller slätvävt material är bäst eftersom de är allmänna ändamål. Klipp tyget till storleken på kajaken, med tejp för att hålla den på plats om det behövs för att säkerställa tillräckligt med tyg används och sedan ta bort tyget från kajaken. Applicera epoxi genom att placera tyget på ett plant underlag, hälla små mängder på tyget och sedan använda en gummiskrapa att sprida epoxin jämnt över tyget. Undvik att lämna vita fläckar och använda mer epoxi om det behövs för att täcka den. Lägg tyget på kajaken och sedan använda en gummiskrapa för att komma ut bubblorna.
2.
Lägg till en vattentät lack med kajaken. Lacken fixar och reparerar alla sprickor och underhåller styrkan i trämaterial. Vanligtvis en lack läggs med pensel eller en applikator borste. Låt lack 24 till 48 timmar att torka helt.
3.
Applicera en vattentät yta på kajaken. Helt täcka hela kajaken, från framsidan till baksidan. Vattentätning kajak kräver täckte varenda centimeter. Botten av kajaken är inte det enda område av fartyget som blir våt. Även insidan blir våt om kajaken kapsejsar och går upp och ner.
4.
Låt finish att torka. Applicera ett andra skikt av finish med kajaken. Minst två lager behövs tätskikt ett material som är ständigt i vattnet. De som kajak ofta kanske vill lägga till fler än två lager.

Tips och varningar


 • Vissa material, som glasfiber, kräver inga vattentäta eftersom materialet är redan vattentät.


 • Relaterade artiklar


  Alaskan flugfiskresor
  hur man köper fastighet laxfiske i Alaska
  gös fiske tips för vintern
  om sol camping tält
  sommarläger i Jacksonville Beach, Florida
  utomhusbowling tutorial
  trofé Whitetail jakt i Saskatchewan, Kanada
  hur man köper används vuxna kvinnors konståkningsskridskor
  Bass Fishing hot spots
  ädelfiske i Barbados