vad är en bra blandning av ved?

vad är en bra blandning av ved?

Hardwoods Burn hetare och längre

Hardwoods allmänhet avger lite rök och mycket få gnistor, vilket gör dem lämpliga för en inomhus miljö. De bränner på medelhög till hög värme nivåer, vilket gör dem idealiska som källa för värme. Däremot kan hårda träslag vara svårt att klyva och kan bevisa utmanande att tända eld på. Därför fyra till fem nävar torrt fnöske ofta krävs för att starta en brand med åtta till 10 stycken hårda måtten 1 tum 1 fot. Hickory, bok och ek är hårda träslag som lagt ut tillräckligt med värme för matlagning och värme och varar i flera timmar med liten eller inget underhåll. De kan pågå hela natten som glödande kol.

Barrträd Split och bränna lätt

barrträsorter split med mindre ansträngning än sina motsvarigheter lövträ, bränna lätt och är i allmänhet billigare. Men barrmassaved bränna vanligtvis på låg värme nivåer och ofta avger stora mängder rök och gnistor som kan göra en eld obehagligt i en inomhus miljö. Ceder, odört, gran, tall, kastanj och pil bränna på nära två gånger så snabbt som hårda träslag och avger en obehaglig antal gnistor.

Bottom Line

Den perfekta mixen av ved beroende på din användning för branden. Om du är i en överlevnad eller camping situation, kan en blandning av barr-och lövträd visa sig fördelaktig. Den hårda träslag kommer att brinna hela natten med lite underhåll och ger konsekventa värme och barrträsorter kommer ryka för att avvärja insekter och för att signalera räddarna. Om du är i en inomhus miljö, kommer alla rutinerade trä. Kommer dock att hårda träslag ger mer värme, brinner längre och släpper ut mindre rök och gnistor.


Relaterade artiklar


Båtuthyrning av vecka i Florida
hur man spindel rigg för crappie
påverkan av vinden som kastar ut bete
hur man bygger ett stort djur fälla
bakgård ishall anvisningar
vad är backpacking redskap och tillbehör?
simpa flugbindning instruktion
hjort montera idéer
hur man hittar ett skjutvapen serienummer
hur man rengör Rollerblade lager