armborst kontra sammansatta bågen för jakt

armborst kontra sammansatta bågen för jakt

Nu när de flesta stater tillåta rådjursjakt med pil och armborst-en fråga för debatt i många stater för år-jägare har vänt sin uppmärksamhet åt att diskutera för-och nackdelar med armborst kontra sammansatta bågar. Alla vet kännetecken på en konventionell pil och båge. Armborst är olika på flera sätt. De har en låsmekanism som håller spänningen i strängen och pilen frigörs genom trigger. De hålls horisontellt, till skillnad från traditionella bågar. Sammansatta bågar har levered lemmar i båda ändar är knutna till en trissa system så att när strängen dras visar det remskivor och drar levered armarna mot varandra skapar spänning (energi) lagras i strängen som kommer att driva på pilen när den släpps .

akademisk debatt

sammansatta bågar hålls vertikalt som traditionella bågar och får eller inte får ha en trigger som de på armborst. Sammansatta bågar är tillverkade av kompositmaterial istället för den traditionella trä, och de har lagt till tekniska funktioner som skapade en debatt om huruvida armborst kan skjuta pilar snabbare, längre och med större precision än föreningar. Studier av International Organization Bågjakt (IBO) och av, i alla grupper, Människor för etisk behandling av djur (PETA) visar försumbara skillnader mellan de två jaktvapen om dra vikt och pil hastighet. Studier på båda sidor bränsle debatt, men i slutändan av dessa faktorer är ofullständiga.

Armborst

Armborst har en avgjord fördel för unga, äldre och funktionshindrade på grund av låsmekanismen, som innehar dra spänning tills släppt av avtryckaren. De flesta bågjakt grupper föredrar att unga, äldre och funktionshindrade använda armborst på grund av den styrka och varaktighet hålla dra nödvändiga med förening eller konventionell bågar. När du håller strängen spänning för någon betydande tid, vandrande skott eller olyckor är mer sannolikt med konventionella eller sammansatta bågar än med armborst.

Vikt och balans

Vikten av sammansatta bågar är mer balanserade jämfört med att av armborst, som tenderar att vara tyngre på fronten på grund av sin konstruktion. Detta är en av de högst citerade problem med armborst. Om en jägare måste vänta en längre tid efter observation stenbrottet och dra i snöret kan front-end vikt orsaka trötthet i armar och axlar, ibland till den punkt där de kommer att darra av ansträngningen. Detta gör det svårt att få bort en korrekt bild. En liten avvikelse i release förstärks under den sträcka av skottet. En 1/16th av en tum till höger eller vänster om mitten på utsläpp kan leda till en sex-tums fel över 20 meter.

Compound Bow

Compound bågar är den kortaste bågar, vilket gör dem mer hanterbara att bära och rita. Dessutom inkluderar trissa systemet vanligtvis gummiklädda block som fungerar som drag-stopp. Dragningen stannar kan justeras för att passa skyttens optimala dra-längd, som upprättar en konsekvent fästpunkt och konsekvent kraft på pilen för varje skott, hjälpa till att förbättra noggrannheten. Dess storlek är också en fördel när jakt från hästryggen eller i tjock borste.

Purister

Purister får komma in i debatten, men deras perspektiv är jämförbar med dem som föredrar färskpressad saft som kommer från en blandning eller spaghetti sås från grunden under denna från en burk. En del skyttar föredrar de traditionella metoder och med dem den traditionella jakt lång båge och pil. Vissa purister kanske gå så långt som att anta en rekurvbågen, men när det kommer till prylar som armborst och bågar sammansatta, de tar sin läsk färskpressad. Oberoende av vapen, kräver all jakt ljud woodsmanship färdigheter som finslipat över tiden, oavsett val av vapen.


Relaterade artiklar


hur de ska jaga älg i nordvästra Colorado
quad skate tricks
paintball pvc projekt
duva jakt i Meridian, Texas
älgjakten taktik för vintern i Arizona
hur man gör ghillie huvudstycke passa &
washington fisketurer
stranden paddla boll regler
South Dakota spel & rättigheter fisk för rörelsehindrade jägare
kalkon armborst jakt