hur isär bultar

hur isär bultar

Med tiden bultar kan bli svår att ta bort på grund av korrosion eller rosta. Kapning eller anlagda bränder är vanliga metoder för att avlägsna fastnat bultar. Men dessa metoder förstöra bulten. Det finns flera sätt att ta isär bultar innan man tar till kapning eller anlagda bränder. Några av de metoder tar tid, men om bultarna måste återanvändas är det väl tid

Du behöver:. .
End skiftnyckel
Skiftnyckel istället.
Rörtång.
Breaker bar.
Hammer.
Impact pistol.
Impact Hylsnyckelsats.
Skärbrännare.


1.
Blötlägg bult och mutter med anti-seize spray eller olja till 24 timmar innan du försöker att ta isär.
2.
Placera en fast nyckel på muttern och vrid nyckel moturs. Om bulten börjar snurra, få ett slut skiftnyckel på skruvhuvudet och tryck in den medurs för att hålla den på plats. Om muttern inte lossnar, låt nyckeln på bulten huvudet för att binda mot något stillastående, sätta en brytare bar över handtaget på slutet skiftnyckel på muttern och byst muttern lös
3. .
Använd en justerbar skiftnyckel om en storlek fast nyckel är inte tillgänglig. Om muttern eller skruvskallar är avskalade, använd en rörtång på dessa att greppa dem samtidigt som du vrider. En rörtång kan också användas för att greppa en rund vagn skruvhuvudet.
4.
Pund på brytaren baren med en slägga för att byst lös rost-bundna bultar. Om muttern fortfarande inte ge, använda en luft inverkan roterande skiftnyckel med tillräcklig PSI vridmoment. PSI står på pounds per kvadrattum. Om effekten vapnet inte göra susen, värme muttern med en skärbrännare tills det är ljust röd och sedan byst muttern löst med luft inverkan roterande skiftnyckel. Ett slut, halvmåne eller rörtång med en brytare bar kan också användas efter att muttern har värmts upp till bysten muttern löst.

Tips och varningar


 • En vänster-gängade skruven kommer skruva medsols från en bult. En höger-gängade skruven kommer skruva moturs bort en bult.


 • Relaterade artiklar


  fiske i Washington sjöar
  rådjursjakt i norra South Carolina
  hur du ställer in en cykeldator
  komponenter i en bärbar toalett
  National Forest campingplatser i Georgien
  regler för hästskor
  spöhållare idéer
  red snapper fisketips
  Whitetail jakt i södra Ohio
  hur man väljer sötvatten spinning fiskeutrustning