mountainbike bakfjädring typer

mountainbike bakfjädring typer

Du behöver:
trasa eller pappershanddukar
. Q-tips.
Renare, såsom pistol lösningsmedel eller cykelkedjan avfettningsmedel.
Burk med tryckluft.
Smörjmedel, som vapenolja eller cykel kedjeolja.
Slipsats.

mountainbike fjädringssystem bidra till att ge en jämnare gång över ojämna lederna och tuff terräng. Även om det finns dussintals olika typer av fjädring bak system för mountainbikes-varav många är egenutvecklade konstruktioner-att hitta den rätta är en fråga om åkstil och budget så mycket som specifikationer för konstruktionen.

Soft Tail

Anpassad från motorcykel bakhjulsdrift fjädringssystem, mjuk svans fjädringssystem är en av de enklaste typen av bakre hjulupphängning tillgänglig för cyklister. Med hjälp av en fjäder-och-kolv struktur, kan mjuk-tail uppskov ändras så att ryttare föredrar genom att ersätta fjäder med en som har mer eller mindre spänning. Dessutom mängd ge i fjädringssystemet-kallas resor-kan justeras på några cyklar att möjliggöra tätare, mindre känsliga suspension. Soft svans suspension är en av de lättare former av fjädring, och många ryttare hävdar att det inte stör dragkraft som andra typer kan.

enda pivot

Ramar utrustade med single-pivot använda en fjäder-baserad stötdämpare sidled under sadeln för att absorbera påkörningar gupp. Bakhjulet och kedjan mount är fäst på en pivot punkt på ramen, och alla bakhjulsdrift rörelsen kommer från detta. På grund av sin enda axel svängbar, hanterar enda pivot uppskov cyklar inte gupp så effektivt som mer komplicerade system, även om deras low-tech designen gör dem mycket billigare.

Specialized FSR

specialiststudier's FSR serie av berg cyklar tillbaka den bakre gaffeln och hjulet montera med en levered hjul montera och fjädring kassett som använder vätska för att absorbera stötar. Eftersom suspensionen är inbyggt i ramen, fungerar FSR samt en universell bakdämpare, anpassning till klättrar och nerförsbackar lika, med många ryttare prisar dess förmåga att hitta dragning om klättrar nästan liknar den som en cykel utan bakhjulsupphängning.

Fox Shox Float RP2

Många förare klagar över förlusten av grepp vid klättring på en cykel utrustad med en bakre chock. Fox Shox's Float RP2 serien uppfyller klagomålet huvud, så att ryttarna möjlighet att installera en avlägsen lockout funktion som, när de används, stänger denna luft chock's fjädringssystem och omvandlar den till en hård svans. Spjäll tillåta ryttare att finjustera upphävandet svar att göra chock rida mer ordentligt i botten eller toppen av dess rörelse.


Relaterade artiklar


Utah lagar om Airsoft guns
hur man bygger en ultimat is koja
christian fiskelägen i Minnesota
fågeljakt i Fort Stockton, Texas
information om fiske efter blå havskatt
hur man avsluta teak vattenskidor
flugfiske semester i Alaska
Wyoming älg jagar
hur man ghillie en pistol
diy gel brand