provtryckning krav

provtryckning krav

provtryckning krävs för cylindrar eller fartyg som innehåller gaser under tryck. Vanliga exempel på dessa cylindrar inkluderar egen andningsapparat tankar som används av brandmän och komprimerad luft tankar som används för dykning. Regelbundna tester hjälper till att minska risken för ett misslyckande eller explosion till följd av svaga punkter i tanken. USA provtryckning krav som anges i avdelning 49 i Code of Federal Regulations.

Vad är en vattentrycksprovning?

En trycksatt cylinder har en rating som kallas arbetstrycket. En dykflaska, till exempel, har en normal betyg på 3000 pounds per kvadrattum. En hydrostatisk provning utförs genom att fylla cylindern med en vätska, vanligtvis vatten, och placera det under 1 2 /3 tider nominella arbetstryck. Vatten ger komprimera inte som gaser, och om cylindern misslyckas kommer den plötsliga utsläpp av vatten inte orsaka en explosion som en plötslig utsättning av gas.Det ökade trycket under provningen orsakar expansionen. En tekniker konstaterar instrument som identifierar läckor och mäta expansionen att vara säker på cylindern inte överstiger tillåtna gränser. Efter provningen, vattnet dräneras ut och flaskan är torkade. Teknikern gör då en visuell inspektion för att kontrollera efter sprickor eller gropar i cylindern struktur. Om cylindern inte någon del av tester, skall det tas ur drift.

När är tester som krävs?

Både stål och aluminium cylindrar måste genomgå provtryckning vart femte år. När testet är komplett, halsen av flaskan stenciled med datum för testet och identifikationsnumret för anläggningen som utförde testet. En vattentrycksprovning krävs också helst cylindern har tappats, skadats eller utsatts för stark värme. Någon av dessa händelser kan äventyra integriteten i tanken.Mellan provtryckning måste cylindrar visuellt inspekteras varje år. En etikett är fäst på tanken angivande av det datum och den anläggning som utförde inspektionen.

Vem kan utföra testen?

Kvalificerade anläggningar har registrerats hos US Department of Transportation och har fått nummer requalifier identifiering, eller sköljning. I DOT terminologi, testar cylindern kallas requalifying den för service. RIN är en del av stenciled eller stämplas information som anges på flaskan efter test. Kvalificerade tekniker har fått en grundlig utbildning i korrekt testning och parametrar inspektion. Det finns alltid ett inslag av risk på grund av risken för cylinder fel, bör så otränade människor försök aldrig denna provning.

Fara och varning

Konsekvenserna av bristning i en cylinder fylld med komprimerad gas kan vara dödlig. Försök aldrig att få en cylinder fylld som inte har en aktuell vattentrycksprovning märkning. En seriös service anläggningen bör alltid kontrollera cylindern innan du fyller det möjligt att kontrollera dess status. Om du upptäcker några sprickor eller något ovanligt i strukturen för en tank, ta det för en visuell inspektion. Den tekniker som gör okulärbesiktning kommer att rekommendera en vattentrycksprovning om han tycker att det är befogat.


Relaterade artiklar


alaska älg jakt
propan kylskåp tips
Idaho skidorter
gris jaktföreskrifter i Texas
hur man reload skal
hur att linda styret band
hur man gör fällbara kajaker
frisbee golfbanor i Ohio
hur man kan fånga Mako hajar
älgjakt i Yukon, Kanada