hur man ska förstå baseboll

hur man ska förstå baseboll

Baseball-det är den nationella tidsfördriv , men är du generad eftersom du inte kan berätta racketar från bollar ? . True , det finns mycket att lära , men det är enkelt att få en grundläggande översikt av spelet

Du behöver : .
Television
Tid på händerna .
 


1 .
Förstå att målet med spelet är att få poäng ( kör ) genom tidigareläggning av spelare runt tre baser och tillbaka till hem plattan . Motståndarlaget försöker förhindra körs genom att få den offensiva lagets spelare " ut ".
2 .
Läs de nio positioner på varje lag . Det finns fem infielders : kannan , catcher , första baseman , andra baseman , tredje baseman och shortstop . Det finns tre utespelares : vänster Fielder , mittfältare och höger Fielder . De positioner endast komma i spel på försvaret . Till skillnad från de flesta andra lagsporter , ett lag kan inte göra mål när man spelar försvar .
3 .
Lär dig mer om pitching . Varje man börjar spelet med en pitcher kastar bollen mot hem plattan , där en smet från motståndarlaget står med ett slagträ . Kannan försöker göra smeten svinga racket på bollen och missar , även känd som en " strejk . " Ett annat sätt att få en strejk är att kasta bollen i " Strike Zone , ett område direkt över hem plattan mellan smeten bröst och knän som anses hittable , utan smeten i svängning. En boll som drabbas i " foul " territorium också betraktas som en strejk . Om pitchern får tre slår på en smet , är smeten på ett sätt som en " genomstruken , " förutom att en foul inte kan anses som tredje strejk .
4 . <. br >
Läs mer om försvar När bollen slås , syftar till försvar för att få en smet ut genom ett av tre sätt : att fånga en boll som har gått hit i luften innan det når marken , märkning basen löpare när han är på sockel eller om basen löpare tvingas att köra till en viss bas , rörande att basera medan du håller bollen .
5 .
Läs mer om brott . Smeten är att komma på bas genom att slå bollen till en plats på spelplanen ( " mässan " ) där det inte kan fångas innan den träffar marken. Detta är känt som en "hit". Han kan också få på beräkningsunderlaget om pitcher kastar fyra platser utanför Strike Zone , som är kända som " bollar ", vilket resulterar i en " promenad ". Smeten kan antingen svänga bat att träffa bollen eller helt enkelt hålla bat horisontellt och låta bollen slå den , en knepig manöver som kallas " stinksot . " Om smeten får en träff som resulterar i honom når första bas , är det en " enda ", medan andra bas är en "dubbel ", tredje är en " triple ", och om smeten är han hinna hem på träffen ( vanligtvis från att slå bollen över staketet på ytterfältet ) , det är en " home run ".
6 .
Läs mer om basen igång . Det kan aldrig bli mer än en offensiv aktör på bas i en tid , så när en bas löpare är på en bas som hans lagkamrat körs mot , han måste springa till nästa basen . Base löpare kan inte passera varandra . När en löpare är på bas , kan han också " stjäla " Next Base som pitcher kastar till nästa spelare att komma till BAT .
7 .
Läs om fel . Om en infielder eller en utespelare mishandles en boll och gör en smet komma på bas eller tillåter en löpare att avancera till en annan bas , är detta betraktas som en " fel ". Om en pitcher träffar en smet med bollen , är detta inte ett fel , men smeten får gå till första bas .
8 .
Lär dig mer om innings . Lagen turas vadd , och en gång varje lag har kommit till bat och gjorde tre outs , som anses vara en " inning . " Det finns nio innings till en baseballmatch .
9 .
Lär dig hur man gör mål . Varje gång en spelare passerar hem plattan , laget får en springa . En typisk baseball resultattavlan visar antalet körningar , träffar och fel för varje lag . Således " 4 9 1 " skulle innebära en kostnad på fyra åk , nio träffar och ett fel .
10 .
Läs mer om statistik . För smetar , viktig statistik omfattar vadd genomsnitt ( andelen gånger som han får en träff när på bat , uttryckt i tre decimaler , exempelvis 0,278 ) , antal hem kör och antal körningar batted i ( RBIs , eller antal körningar som Han gör direkt att göra mål som resultat av att slå bollen ) . För pitchers , nyckeltal inkluderar överstrykningar, vinner ( antalet spel som laget vinner där han slog som de tog det slutliga bly ) och tjänade genomsnittliga ( det genomsnittliga antalet körningar per nio innings att kannan tillåter och att eller hur t på grund av fel ) .
 

tips och varningar


 

  • Det finns mycket mer terminologi och många fler regler som man sig bäst genom att titta på spel .


Relaterade artiklar


Hur man monterar en VHF-radio i en ponton båt
camping i Sundance Wyoming
hur man ska förstå baseboll
South Dakota wallleye fiske
hur läger med gas matlagning
hur man använder älg lokalisering samtal
dyka klubbar nära Richmond, Indiana