Camping & knivar överlevnad

Camping & knivar överlevnad

När du är camping, måste du vara beredd att överleva i vildmarken. Detta gäller särskilt om du är backpacker i avlägsna områden, men även om du är camping i lokala områden, måste du vara beredd på nödsituationer. Med lämplig knivar med du kan öka din överlevnad i en nödsituation och göra din resa lite lättare

typer av knivar

Knivar finns i nästan alla dess former. De kan dubbelverkande, långa, korta, fickknivar, multiverktyg och allt däremellan. Blad kan göras från en mängd olika material, inklusive rostfritt stål, kolstål och även ben. När du väljer en kniv för camping eller överlevnad, måste du överväga alla dessa alternativ.

Survival Knivar

Överlevnadsknivar kan användas för att skära sladdar eller ved för skyddsrum och fällor. De kan hjälpa dig försvara dig mot djur eller fånga fisk. De flesta överlevnad knivar är inte fällknivar, utan de har fasta blad. Metallkniven bör utvidga ner handtaget för att förstärka styrkan i kniven, det kallas en full tang.Bladen kan dubbelverkande, släta eller tandade, och kort eller lång. Tveeggat knivar tenderar att vara svagare, och toppen ofta bryts av. Sågtandade knivar kan vara praktiskt, men är svåra att slipa, deras använder också är begränsade. Prioriterade bladlängd beror på den enskilda med hjälp av kniv. Vissa människor är benägna att köpa större, men en mindre klinga kan vara lättare att hantera. Bladen är vanligen 4 inches till 6 inches lång.De flesta knivblad är antingen rostfritt stål eller kolstål. Rostfritt stål rostar inte lika lätt, men dessa blad är svårare att slipa. Kolstål blad rost lättare men slipa också. Slående ett blad av kolstål kan producera en gnista, om du behöver för att starta en brand.

Camping Knivar

Husbilar tenderar att gilla att använda mångsidiga knivar. Dessa knivar har en mängd nya funktioner som kan innehålla allt från konservöppnare till tandpetare. Dessa är vikbara fickknivar, kommer du vill en med en vakt på den, för att förhindra den från att stänga på fingrarna. Bladet ska vara robust och lätt att slipa. Alla extra funktioner kommer att vara ett personligt val, saxar, sågar och flasköppnare är gemensamma drag. Se till att bladet sträcker sig in i handtaget.

Köpa en kniv

Välj rätt kniv (eller knivar) är en mycket personligt beslut. Det är bäst att gå till en lokal butik och känna kniven. Hur det känns i din hand kommer att vara en viktig faktor. Kvinnor kan föredra mindre hanterar än män. Det är svårt att veta om du kommer som en kniv utan att hålla den. Gör din forskning. Det finns många gemensamma kniv märken, och många recensioner är tillgängliga för dem. Det finns också webbplatser och bloggar som ger rekommendationer om varumärken eller särskilda knivar.Du kanske behöver bara en kniv för att starta. Multipurpose knivar kan fungera för överlevnad och överlevnad knivar kan vara allt du behöver kring campingen.

Lokala lagar

Det är viktig att känna till dina lokala lagar innan de köper en kniv. Olika kniv lagar kan gälla i det områden där du reser.


Relaterade artiklar


fiske i sydvästra alaska
tiemco flugbindning verktyg
dubbel fläta öga skarv instruktioner
överlevnad & camping tips
New York State skoter klubbar
BB pistol säkerhetstips
Hur man knyter fiskesänken
North Carolina saltvatten fiskelicens
reglerna i köket för utomhus camping
rösterna netto kastar instruktioner