Hur man använder en baitcaster stav

Hur man använder en baitcaster stav

Början sportfiskare kan ofta klara dig med en fiskespö och rulle för alla sina mete behov. Men när de börjar fiska mer, att möta olika situationer och inriktning större arter av fisk, många börjar att förvärva nya typer av spön och rullar. En av de vanligaste typerna är baitcaster stavar, som är särskilt användbara när sportfiskare djurslag som largemouth bas, gädda och muskies. Baitcast stavar bör kopplas ihop med baitcast rullar

Du behöver:.
Baitcaster spö
. Reel.
Line.
Beten.
Sax.


1.
Hitta en baitcaster rulle att sätta på baitcaster stången. Se till att rullen passar staven och att hela kombinationen känns balanserad när det är i din hand. Det är viktigt att se storleken på fiskelina staven kan användas med är samma storlekar rullen kan användas med.
2.
Lägg rad i kombination. Om du gör det innebär att trä linje genom varje stångledare och sedan genom linjen guide på framsidan av baitcaster rullen. Wrap linjen runt spolen av rullen och sedan knyta en knut så linjen sitter fast på spolen. Reel linje på spolen tills den är 1 /8 tum under kanten av spolen.
3.
Kolla sidan av baitcaster spö för rekommendationer om det lättaste och det lockar att spö kan hantera. Välj ett lockbete i dessa vikter och knyta det till slutet av raden.
4.
Håll rullen med din dominanta hand och placera den andra handen på stången handtaget.

5.
Tryck ner baitcaster rullen tumme spaken så spolen blir, men pressa på spolen med tummen så linje inte lossnar rullen. Ta baitcaster spö bakåt i en gjutning rörelse och sedan föra den framåt. När stången spetsen passerar axeln, ta bort tummen från spolen, så att linje att knoppa av rullen. Lockelsen kommer att linje bort rullen och kommer att fortsätta genom luften tills friktion från spolen och allvar få den att röra sig mot vattnet. Tryck ned spolen precis innan lura träffar vattnet.
6.
Snurra handtaget på rullen medurs för att rulle ditt bete tillbaka till båten.
7 .
Bibringa ett oberäkneligt åtgärder för att betet genom att flytta din baitcaster spö upp och ner och från sida till sida när du hämtar betet. Ett annat sätt att förmedla en oregelbunden åtgärd är att påskynda och minska hastigheten med vilken du snurra rullen handtaget.


Relaterade artiklar


Hur ankare släpringsdon arbete?
sätt att koppla upp levande bete vid fiske
saltvatten fiske i New Jersey
anka jakt med hund
camping i Tongariro National Park
kitesurfing i Wales
fälla färgningsprotokollet
Oregon fiske & camping
flodfiske i Pennsylvania
fluga komponenter metspö