Tips för Bass Fishing i Alabama

Tips för Bass Fishing i Alabama

Du behöver:
kupoltält
. Stakes.
Hammer.
Tie-downs.

Bass fiske hål finns i överflöd i Alabama. Sportfiskare kan välja att fiska i en sjö, reservoar eller damm och det är sannolikt att de skall kunna fokusera bas var de än beslutar sig för att fiska. Vattnen i Alabama vistelse relativt varmt hela året, så fiskare kan bedriva bas i statliga vatten i 12 månader av året.

Temperatur

Bas är en anpassningsbar fiskart och kan leva i vatten med varierande temperaturer. Men det betyder inte att de gillar det i alla fall. När luften temperaturer klättra under sommarmånaderna i Alabama, vattentemperaturer följa efter. Medan basen fortfarande kan fångas när vattnet är varmt, du är mycket mer benägna att hitta aktiva bas när vattnet är coolaste, vilket är tidigt och sent på dagen. Grunt vatten är en särskilt bra ställe att fokus under den här tiden, särskilt runt båt bryggor, borste och andra grunda täcka. Omslaget kommer att hålla fisk under dagen eftersom det ger skugga och något svalare vatten, men när lite ljus råda kommer bas flytta bort från locket på jakt efter en måltid. Så när solen står högt på himlen, sakta ner och fokusera på fisket maskar och jiggar i tät skog. När ljuset är låg, välja snabbt rörliga beten som spinnerbaits och skramla beten och täck vatten.

Shad

Shad är en av de viktigaste arterna bas foder i Alabama. Shad är kända som pelagisk fisk, vilket innebär att de lever sina liv från botten och tillbringar merparten av sin tid roaming runt i vad som kan verka som oidentifierbara mönster. Men när du hittar en skola för Shad, är det troligt att du också hittar en skola för bas. Det enklaste sättet att hitta Shad är att leta efter dem på ytan. När de matar som en skola kan du se lite dimples bryta vattenytan. Om de är under ytan och du har en ekolod, kommer skolor shad visa upp som stora grupper av fisk. Topwater beten kastas i och runt skolor av yt-matning Shad kommer att producera bas, medan crankbaits rösterna till djupet av skolan av Shad kommer att producera bas som ligger under ytan. Välj beten som har liknande färg till Shad. Många beten kommer i en färg som heter Shad.

Vattnets klarhet

Det finns klara vatten, grumligt vatten, och vatten någonstans mellan tydliga och skumma i Alabama. Om du fiskar en grumligt vatten sjö eller flod, välj en stor bete, eftersom det kommer att skicka iväg de mest vibrationer. När sikten är låg, kommer bas lita mer på sidolinjen, som fångar upp vibrationer. I klart vatten, å andra sidan, bas lita mer på sina synsinnet. Så i klart vatten fiske situationer, välj en tablett som har ett naturligt utseende. Grönt och brunt är bra färger i klart vatten, medan mörka, solida färger tenderar att vara bättre i färgade och grumliga vatten.

Båt Docks

Utveckling på stranden är en viktig del av många sjöar, dammar och vattendrag i Alabama. Och där det finns utveckling, finns det ofta båt bryggor. Människor använder dem tillgång till deras båtar eller att bara få en bit ut på vattnet. Bass använda båt bryggor för skugga och vila och som en plats att gömma och bakhåll sitt byte. Docks nära djupt vatten är bäst, och de med någon form av vegetation eller andra täcka är också bra. Det finns ett par sätt att rikta bas Båthamnen. En är att knyta en tub jigg på ett kastspö och rulle och hoppa över locka så långt under dockan som möjligt. Ett annat alternativ är att använda Baitcasting utrustning och en jigg eller mask runt docka pålverk eller andra delar av dockan.


Relaterade artiklar


dyk flaggan krav
gris jakt på Hawaii
vad är fördelen med en dubbel prop båt?
dyka säkerhet
torskfisket i Rhode Island
hur man använder buzz bete
älgjakt i Washington State
hur man får en automatisk vapenlicens
sig att klättra i ett träd för bågjakt
North Carolina saltvatten fiskeregler