bluegill fiske i New Mexico

bluegill fiske i New Mexico

New Mexico markerar västligaste kanten av Bluegill naturliga utbredningsområde, men dessa fiskar finns i vatten i hela staten, ofta i sådan omfattning att det skulle vara svårt att inte fånga dem. Riklig och lätt att fånga, bluegill är populära för familjen fiske, och för att införa barn till sporten. Bluegill är inte bara för barn, dock. Sysslar monster Sunfish väger mer än ett halvt kilo är precis lika utmanande som att fånga en 10-pund bas, och du skulle inte tro kampen en stor tjur "gill sätter upp på ultralätta tackla.

Identification

Bluegill samexistera med flera Sunfish arter i New Mexico, och har liknande utseende till ett antal av dem. . Den bluegill är en djupt arbetsföra Sunfish som visas runt från sidan men ser tillplattad när man ser direkt. Munnen är liten och ryggfenan är uppdelad i taggig och mjuk sektioner. Det övergripande organet färg varierar från oliv-brons till blekt lila och flera blåaktiga barer syns ofta i sidorna. Det finns också en blå nyans i käken och Gill plåt, vilket ger fisken dess namn. Bluegill kör normalt sex till nio inches, men exemplar närmar sig 12 inches och högst 1 u00A3 är inte ovanlig.

Habits

Bluegill är stimfiskar, så där det finns en finns det nästan säkert andra. Dessa fiskar trivs i lugnt bakvatten och vikar, mindre sjöar och långsamma strömmar. De är ofta dragen till någon form av växtlighet, och undvika tunga strömmen. Ogräs och andra undervattensfarkoster strukturer som borste, stubbar och båthamnar ge bluegills ställen att jaga och gömma sig för rovdjur. Mindre bluegill vistelse på grunt vatten genom stor del av året, men den största exemplaren är ofta i djupare vatten med snabb åtkomst till det grunda vattnet, där de kommer att mata på morgonen och kvällen. Bluegills leker i stora grunda kolonier på våren, när vattentemperaturen når låg 70-talet.

Taktik

Levande bete är ett universellt verktyg för fångst bluegill. Låta en röd mask, Nightcrawler eller cricket blöt under en Bobber representerar kärnan Sunfish teknik, och är utan tvekan effektivt. Cast över eller i närheten av Prime locket och titta på strejker, flytta Bobber ett par meter med några minuter om du inte får några tuggor. Det finns också konstgjorda beten för bluegill. Gjutning små jiggar och mjuk plast på en ultralätt spinnspö och rulle har ett växande och hängiven följande. Ultralätta spön och 2-pund linje kan du kasta 1/64-ounce jiggar långa sträckor, och det finns verkligen en extra spänning när du vet att även en bluegill kan bryta din linje om du inte spelar den noga.

Läge

Bluegill är så vanliga att det skulle ta mindre plats att lista vatten som inte håller denna fisk än de som gör det. Men enligt New Mexico Institutionen för vilt och fisk, Elephant Butte Lake, Sumner Lake, Santa Rosa sjön, Ute Lake och Conchas Lake erbjuda dina bästa chanser att få bra siffror i stora bluegill.

Förordningar

Bluegill är under en 20-fisk dagliga maxgränsen för New Mexico vatten, och kan förvaras helst på året i valfri storlek. Fiskekort krävs för fiske efter bluegill eller någon annan art i New Mexico, och kan köpas på agn butiker och andra återförsäljare i hela staten. Licenser kan också fås på nätet på New Mexico Institutionen för vilt och fisk hemsida (se Resurser).


Relaterade artiklar


rådjursjakt i Georgien
historien om Washington laxfiske
gun säkerhetskrav
vatten säkerhetsutbildning
Hur man använder en boresnake
alaska Rockfish artidentifiering
hur man rengör en trasa biljardbord
Kentucky gris jakt
olika fästen för rådjur huvuden
hur man lär sig fiska knop