bullet vs motorblock

bullet vs motorblock

Vad händer när du skjuter en pistol på ett motorblock? Vilken kula kan göra ett hål i gjutjärn eller aluminium? Svaret beror på pistolen, kulan och sammansättningen av motorblocket

Bullet Typ

Vanliga kulor är gjorda av bly omgiven av en tunn vägg av koppar. När de slår ett fast föremål, platta de ut och förlorar penetration. Pansarbrytande ammunition är gjord av en kärna av härdat stål, hårdmetall eller utarmat uran som omges av ett mjukare material, såsom koppar eller aluminium, används för att skydda fat av pistolen.

Block Hårdhet

motorblock är gjorda av gjutjärn eller aluminium, som är tre till 10 gånger mjukare än härdat stål rustning. Dessutom motorblock är inte solid metall. Det finns utrymmen för kolvar, oljelagring och andra delar.

Gevär eller pistol

De flesta pistoler skjuta en låg hastighet kula som inte kommer att tränga igenom ett motorblock. De flesta gevär brand högre hastighet kulor och ha en bättre chans på penetration. Enligt The Free Dictionary, upptäckte forskare Isaac Newton i det sjuttonde århundradet att penetrationen ökar med kvadraten på hastigheten. Han fann att en kula resa dubbelt så snabbt har fyra gånger genomträngande energi.

Militär eller icke-militära

Det enda kula tillgängliga för allmänheten som tillförlitligt kommer att stänga en motorblocket är en 0,50 kaliber maskin- gun kula. Kulsprutor är inte lagliga i de flesta situationer, men halvautomatiska gevär i kaliber 0,50 finns för lagliga inköp. En pansarbrytande 0,50 kaliber kula penetrerar 2 inches av härdat stål och kommer säkert trycka hela vägen genom ett motorblocket.

Exploderande Bullets

Många större pansarbrytande kulor bära en brandbomber eller explosiva, komponent och kan även innehålla ett spårämne material såsom fosfor eller magnesium. Spårämnen laddas varje femte punkten och visa skytt där hans kulor är på väg.


Relaterade artiklar


hur man sätter ihop en Shakespeare metspö
florida saltvatten fiskekort
rv parker nära Castella, CA
hur man gör gammalt trä pilar
minnesota fiske i juli
hur man köper simning fenor för barn
vaktel jakt i San Antonio, Texas
strandfiske information
diy snö skotrar
vad är en panel på en engelsk sadel?