dykning i Placencia, Belize

dykning i Placencia, Belize

Men kanske mest känt för Great Blue Hole, finns det mycket mer att dykning i Belize. Långt i söder är Placencia, en liten stad på en sträcka av kusten som stöds av tät djungel. Gillar dykning områden i norra Belize, Placencia är precis utanför Belizes barriärrev. Till skillnad från i norr, men dykare i Belize har ibland chansen att möta några av havets största fisk

Identification

Placencia är halvö som ligger på den södra och centrala kust Belize. En by med samma namn sitter på änden av halvön, flankerad i väst av en lagun och på östra av Karibiska havet. Området är både en populär badort i Belize och en stor dykning område för södra, fastlandet Belize.

Funktioner

Mittemot Placencia är en sträcka av mesoamerikanska Barrier Reef, den näst längsta barriärrevet i världen. Revet är bara några miles från Placencia på sina närmaste, vilket gör staden en logisk bas för att utforska de färgglada koraller, stora svampar och gott livet i havet där. Djup på insidan (västra sidan) av revet vanligen bottnar på 80 meter, medan utsidan av revet sluttar ner till en drop-off som kan nå så långt som 3000 meter. De andra viktiga funktionen av dykning i Placencia är den årliga migrationen av valhaj och andra stora pelagiska filtrerare som mantor i området. En årlig lek säkerställer att det finns gott om plankton och fisk ägg i vattnet längre ut till havs mellan mars och juni, och medan detta sänker synlighet Det bygger också på dessa havets jättar.

Villkor

Havet i Belize är alltid varm, med temperaturer i låg till mitten av 80-talet Fahrenheit under sommaren och den övre 70s på vintern. Synlighet på landsidan av barriärrevet är mellan 50 och 100 meter, beroende på den exakta dykplatsen och väder. Sikten utanför revet eller ut till havs är högre, vanligen i 80 -. Till 120-meters räckvidd

Sea Life

Förutom de ovannämnda valhajar och mantor, är Placencia en guldgruva för sjöliv . Manatees bosatta i lagunen väster om Placencia, erbjuder dykare en chans att ha en grunt vatten mötet med dessa stora, mjuka marina däggdjur. Muränor, barracuda, renare räkor, krabbor, humrar, både örn strålar och södra stingrockor, havssköldpaddor och hajar revet är alla vanliga sevärdheter på revet utanför Placencia.

Överväganden

Dykare tar en semester i Placencia har en utbud av möjligheter öppna för dem. Ett antal av de dyk aktörerna i området antingen är en del av ett hotell och har egna boende eller har ett avtal med en närliggande hotell, så dyk semester paket är vanliga. Dessa innehåller normalt boende, två båtdyk per dag, några nattdyk och överföringar från och till flygplatsen. Vissa paket är all-inclusive, med alla måltider och även en dryck ersättning inkluderas medan andra är allmänna äventyr paket med havskajak eller vandring i skogen bevarar bara 10 miles väster om halvön med. En del live-aboard dykning kryssningar besök Placencia eller ens avsluta kryssningen genom att släppa av passagerare där.


Relaterade artiklar


överlevnad vildmark konst teknik
hur du justerar styret höjd
hur vinterförbereder små båtmotorer
vita stör fiskeregler & förordningar i Washington State
havskatt fisket i östra Tennessee
Conibear fångstmetoder teknik
Lägga till en krok att din lina
älgjakten pack lista
vild gris jakt i New Jersey
strandfiske information