falla smallmouth Bass Fishing tips

falla smallmouth Bass Fishing tips

Hösten är en övergångsperiod för smallmouth bas, eftersom de äter mycket och gradvis stänga ner en vinter av nära inaktivitet. Det är även det en övergångsperiod för fiskare när de slår i vattnet i en sista frenesi innan en lång vinter av läsning fiske tidningar och sortering genom tackla lådor. Var beredd när du besöker sjö eller flod i höst, och du kan väl komma ut med en sträng av fin brun bas.

Topwaters om tidig höst Rivers

I september kommer flod smallies ofta hittas i många av samma platser som de hemsökta på sommaren, som hål, allvarligare-och klippiga körs, och platser där riffles tomma i hål. Men hösten övergången innebär att smallmouths utfodring mönster kommer att skifta från kräftor till promelas. Många fiskar kommer att vara aktivt cruising, letar efter mat, och kommer ibland att vara synlig genom polariserade glasögon. Synliga eller inte, dessa höst kryssningsresenärer är på jakt efter en enkel måltid och kan oftast fångas på topwaters som buzzbaits, poppers och walk-the-hund bete stil. Detta mönster är särskilt tydligt på varma dagar, men när det lugnat ner sig, byta till en botten lura som en stor tub jigg eller Texas-riggade mask.

Prova Varm eftermiddagar i Midfall

Vatten kan vara i 50-talet genom början av oktober tack vare kalla nätter, vilket innebär att basen kan petiga. Ibland kan en värmande trend kan skicka dem i en frenesi, men oftare fiske är långsam igenom mycket av dagen. Konventionell visdom säger att tidig morgon och sen kväll är den bästa tiden att fiska-och de kan vara-men i midfall, hjälper det att fokusera dina ansträngningar på den varmaste delen av dagen. Från lunchtid till omkring 3:00 är ofta bästa sändningstid. Elritsa-imitera beten är ofta bäst, men har olika beten klar, eftersom det smallmouths vill vid denna tid på året kan vara oförutsägbar. Du får inte fånga stora mängder fisk, men många fiskare värdering stora 5-pound bronzebacks i oktober.

Storlek ner på senhösten

Stora beten kan fånga stora bas på sommaren och tidig höst, men när vintern känns överhängande, de dagar rejäl spinnerbaits och crankbaits är över. Mjuka plaster är vägen att gå i slutet av oktober och november. Prova larver, rör och beten varelse mindre än 2 inches lång och jiggar lätt som 1/16-oz. Rösterna för att sannolikt söker smallmouth gömställen (stenar, lister, djupa punkter, drop-offs) och arbetar betet långsamt och metodiskt. Du kan också behöva gå in djupare här tiden på året. Varma dagar är din bästa insats, om det fortfarande finns några.


Relaterade artiklar


Colorado Whitetail jakt
Jakt & Fiske säkerhet
hur man rengör längdskidåkare skidor
RV parker i Rivera, Texas
det bästa betet & beten för bäckröding
hur man gör flugor för fiske
mountainbike tävling utbildning
Naples, Florida brygga fiskekort
rv elektriska problem
fiske i Ohio under mars