fiskelina tips

fiskelina tips

Fiske är en sport som kräver uppmärksamhet på specifika detaljer och utrustning. Linjen är ryggraden i sportfiskares tackla. Det finns flera olika typer av lina och var och en kommer i många vikter. Nybörjare kan finna att välja rätt linje förvirrande. Att veta vilka fördelarna och nackdelarna med varje typ kommer att göra det valet enklare.

Monofilamentgarn

Monofilamentgarn fiskelina är en nylon material som knuffade ut den gamla bomull och siden naturligt, men felrisk, linjer. Monofilament är ett bra val för sportfiskare av alla stadier. Undvik att välja billigare monofilament eftersom de är mer benägna att bryta mot retningar och inte hålla knop också. Den största nackdelen för monofilamentgarn är att det inte håller sig väl med lagring. Köp inte rad att ser ut som det har varit på en hylla längre tid, t. ex. knuffade långt bak, dammig eller smutsig. Om du har en lång tid mellan fisketurer kan du behöva köpa färsk linje. Monofilamentgarn tar formen det lagras i och inte räta ut väl.

Flätat

flätlina av Dacron var föregångaren monofilament lina och förblev en ståndaktig favorit även när enfibertrådar kom ut på marknaden. Det var inte förrän monofilament fick tunnare och fiskeutrustning blev mer sofistikerade som sportfiskare anammat det och det blev mer populärt än tidigare typer av linjer. Flätade är den starkaste linjen och används fortfarande i djup ocean fiske eller vid fiske efter tunga arter. Det är tjock och hård att arbeta genom mer sofistikerade hand spö och sätter rulle. De flätade aspekten gör det också slipande och det är svårt på händerna och ditt spö och rulle. Välj tung utrustning som kan hantera flätlina.

Brända

Detta är en mycket bättre alternativ än flätad av sportfiskare som behöver extrem styrka, utan bara vill koppla av med sina vanliga utrustning. Brända fiskelina är en dubbel fiber precis som flätlina är. Men istället för att vävs samman, är de delar av smält linje limmas tillsammans och sedan belagda för ytterligare smidighet och styrka. Brända linje är inte så svårt på utrustning eller händer och är lika stark som flätlina. Liksom flätlina, har det några nackdelar för den genomsnittliga metaren: det är svårt att skära och kräver stark sax eller kniv. Beläggningen gör smält linjer glida på rulle lite och det kan glida under kroken och rullen process.

Flourocarbon

Flourocarbon är en nykomling på marknaden som har en klar fördel jämfört med alla andra. Det är nästan osynlig under vattnet. Det gör det svårt för fisken att upptäcka och undvika. Flourocarbon linan är som mycket monofiaiment i sitt smink och förmåga, men den har inte samma utformning problem.


Relaterade artiklar


Indiana bluegill fiske i augusti
Hur du använder mil-dot kikarsikten
typer av rådjursjakt
tips på att fånga stora fiskar ur Newport Bay
flyta fiske tips för smallmouth bas
älg samtal & dofter
vinter spel för scouter
flugfiske orter i Kanada
Texas saltvatten fiskelicenser
vad är cykel säkerhet veckan?