hur du navigerar på land med en kompass

hur du navigerar på land med en kompass

En kompass är ett bra verktyg för navigering på land. En kompass har en nål som alltid pekar mot den magnetiska nordpolen. Från denna information är det lätt att lista ut hur man färdas i någon riktning eller att mäta en azimut. Om du kommer att vara vandring, backpacking eller ens resa med bil i ett område där det finns en chans att du kan gå vilse, att veta hur du navigerar på land med en kompass kan vara mycket användbara
1.
Bestäm vilken riktning du vill gå. Märkningen på kompassen kommer att utse de fyra väderstrecken. Om din kompass inte har markeringar för ordningstal riktningar, kommer halvvägs mellan två väderstreck ger dig det önskade ordningstal riktning. Till exempel är halvvägs mellan söder och väster sydväst.
2.
Vrid kompassen ratten så att den riktning du vill resa är i linje med pilen som utser färdriktningen. Detta är oftast en lång röd pil som går längs mitten av den stora plastbiten kompassen ratten är ansluten till.
3.
Håll kompassen platta i handen. Den röda pilen pekar mot den magnetiska nordpolen.
4.
Rotera din kropp så att den röda pilen är i linje med markeringar för norr på kompassen. Pilen utse färdriktningen kommer nu att peka i den riktning som du behöver för att resa.
5.
Kontrollera kompassavläsning på detta sätt ofta. För att effektivt navigera på land med kompass måste du hänvisa till kompassen regelbundet för att säkerställa att du inte hamnar ur kurs.

tips och varningar


 • Om du har en topografisk karta finns tillgänglig kan du använda den för att justera din kompass för magnetiska missvisningen att få en mer exakt avläsning.
 • Kontrollera att den röda delen av kompassnålen pekar mot märkning för norr innan du börjar resa. Om den andra änden pekar mot norr, kommer du att gå i motsatt riktning av vad du tänker.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter biljard holkar
  fiskeguide för sjön Houston i Texas
  krabbfiske i Newfoundland
  Buckeye Lake, Ohio isfiske
  bas tricks: simma beten
  campingplatser nära irish kullar, MI
  usa cykling uppförandekoden
  Alabama Whitetail jakt tips
  Hur en person kanot lastare arbete?
  hur man använder ett svart ljus för fiske