hur du väljer ett lina

hur du väljer ett lina

Fiskelina är den viktigaste delen av fiskeutrustning, som även de bästa metspö och fiske rulle kommer att vara utan värde om fiske radbrytningar under tyngden av fisken. Med en till synes gränslös sortiment av lina som finns idag, när en rad framför en annan kan verka som en skrämmande uppgift. Men kan de lämpliga linan snabbt kan identifieras på butikshyllorna snart egenskaper fiskelinor förstås och vikten utbud av fisk som eftersträvas bestäms.
1.
Fastställa vikten utbud av fisk du tänker fånga. Vikten utbud av fisk i ett visst vatten källa kan bestämmas genom att prata med sportfiskare och ta itu med butiken medarbetare som är förtrogna med särskild vattenförekomst. Till exempel kan sjön öring växa till en mycket stor storlek, men de flesta insjööring väger bara upp till ca u00A3 4 . . En genomsnittlig bas kan väga upp till 6 kg.
2.
Välj en lina som matchar viktintervall på fisken du tänker fånga. Linan är klassade i "pund test", som representerar den högsta vikt, mätt i pounds, att linjen klarar innan de knäcks. Till exempel, om fiske efter öring i en vattentäkt där den genomsnittliga öring är 4 kg. eller mindre, använda 4-lb. Provfiske linje, 2-lb. test skulle inte vara lämpligt här, eftersom den genomsnittliga öring skulle sannolikt bryta linjen.
3.
överväga att skaffa den smalaste fiskelina tillgänglig för den valda vikt betyg. Boxen som innehåller fiskelina kommer att omfatta diameter fiskelina samt linjens pund test rating. Smalare linjen är generellt bättre än tjockare linje, eftersom det är svårare för fisken att upptäcka smalare linje. Observera att lindiametern mäts i inches. Till exempel är en linje diameter på 0,005 inches smalare än en diameter på 0,006 inches. Därför 4-lb. test linje med en diameter på 0,005 inches skulle vara ett bättre val än 4-lb. test linje med en diameter på 0,006 inches. Nackdelen med att köpa smalare lina är den ökade kostnaden.


Relaterade artiklar


topp beten för vintern bass fiske
resor till Kanada för pimpelfiske
dykutrustning lista
fiske information för tabell Rock Lake
kanada gäddfiske tips
hur man hittar en Glock certifierad vapensmed
offentliga rådjur jaktmarker i Illinois
felsökning av en Lowrance 4800 GPS
hur man får scuba certifierad i Florida
Coloradofloden tillträdesregler