hur man gör en bra lägereld

hur man gör en bra lägereld

Bra lägereldar göra någon campingtur bättre. Det är en glädje att laga en rejäl frukost läger under en välgjord lägereld eller varm kyliga händer och fötter efter ett fall vandring. Det finns också överklagandet av rostningen marshmallows, titta eldflugor och berätta spökhistorier runt lägerelden. Att göra ett gott lägerelden är inte mystiskt eller komplicerat, men kräver det viktigaste av bränsle, luft och en tändkälla, och ibland en hälsosam dos av tålamod

Du behöver:
Matcher
. Fnöske.
Kindling.
Bränsle.


1.
Välj en brand är i närheten av tält, borste eller överhängande träd. Rensa marken ner till bara smuts och bygga en eldstad med stenar. Om du är camping på en campingplats, använda eldstaden eller ring som är redan på plats. Ha en hink vatten i närheten för att släcka branden.
2.
Samla fnöske, tändved och bränsle innan branden. Fnöske är något litet som tänder omedelbart men brinner ut snabbt. Samla flera nävar barr, torra löv eller små kvistar. Torktumlare ludd eller strimlat papper fungerar lika bra. Fnöske är någon torr ved 1 tum i diameter eller mindre som kommer att bränna under en kort tid, men inte motstå en brand. Bränsle delas stockar eller större grenar som kan brinna i flera timmar beroende på typ av trä.
3.
Lägga en grund av tändved i mitten av eldstad. Crisscross flera liknande storlek spånor i en 6-tums fyrkant som bas för fnöske. Placera en generös handfull löst fnöske på vedträna. Har mer fnöske nära och god tillgång på pinnar redo att lägga på elden.
4.
Placera tillbaka till vinden och ljuset din match. Skydda lågan med kupade hand och tända eld på basen av fnöske, om möjligt på flera ställen och på undersidan av fnöske.
5.
Lägg tända när fnöske tänt men innan den har brunnit ut. Börja med mindre kvistar och lägg dem jämnt runt och över lågan. Undvik att lägga för mycket för snabbt då detta kan kväva elden eller stöter fnöske isär. Fortsätta att lägga större och större stickor tills elden är etablerad.
6.
Lägg större bitar av bränsle genom att antingen kors och tvärs dem över elden eller att luta dem mot varandra tipi-fashion. Börja med mindre bränsle stockar och arbeta upp till större bitar som elden brinner ned. Periodvis Tryck försiktigt oförbrända delarna av stockar mot mitten av branden.

Tips och varningar


 • Eldstad matcher, vilket är längre än standard matcher, är lättare att använda för att börja nybörjare lägereld. Twisted papperslappar gör också bra tändpåsar eftersom de ger dig en chans att tända fnöske på flera ställen.
 • Överväg att fnöske och tändved i tältet över natten för att skydda från regn och från morgondagg. De kommer att vara torrt och redo att gå när du är redo att börja på morgonen kanna kaffe.
 • För att minska spridningen av smaragd aska borr eller andra skadeinsekter som skadar, inte transportera ved från ett område till ett annat. Inköp ved lokalt.
 • Lämna inte elden utan tillsyn.
 • Håll en hink med vatten eller smuts i närheten för att stoppa den aktuella branden om det blir utom kontroll.
 • Släck branden på natten. Lämna inte kol eller glöden pyr med avsikt att använda dem för att starta branden på morgonen. Live kol kan antändas förvånansvärt snabbt.
 • Förvara alla ved staplade på säkert avstånd från eldstad.
 • Låt inte barn leka med tändstickor eller med branden.
 • Flytta alla snubbling från elden cirkeln.


 • Relaterade artiklar


  idéer om att göra rådjur står
  hur man gör ett fisknät från grunden
  hur man byter cykel styret
  Pierre, South Dakota fiske
  utomhus färdigheter Survival Guide
  cykelturer i Washington
  New Jersey armborst jaktsäsongen
  tidigt på våren Bass Fishing tips i New Jersey
  cykelvägar i detriot, Michigan
  sportfiske i västra Alaska