hur man mäter storleken på en engelsk sadel säte

hur man mäter storleken på en engelsk sadel säte

Oavsett om du är i marknaden för en ny sadel, säljer ett gammalt eller helt enkelt utvärdera storleken på din nuvarande plats, mäta storleken på en engelsk sadel säte är en enkel uppgift som i slutändan kommer att hjälpa dig få optimal komfort för dig och din häst . Med rätt verktyg och kunskap för en engelsk sadel komponenter, kommer du att vara utrustade för att utföra denna uppgift

Du behöver:.
Saddle rack
. Måttband.


1.
Placera sadeln på din sadel rack, se till att ställningen är robust och sadeln är balanserad.
2.
Leta sadeln spik eller skruv sida, vilket är lägre än svärdsknappen på kjolen på din sadel. Denna spik är oftast prydd med varumärket eller göra på tillverkaren. Hitta mitten av sadeln spiken.
3.
Hitta mitten av BIT, den höga åsen på baksidan av stolen.
4.

Mät avståndet mellan mitten av nageln och mitten av BIT, med din måttband. Antalet inches kommer avgör storleken av sätet.

Tips och varningar


 • engelska sadelsätet mätningar i halv tum steg. Enligt "engelsk sadel Storlekar och sadel Fitting Guide" på The Tack Guide webbplats, flest platser under 17 inches är för junior ryttare eller mycket små vuxna. Säten som är 17 och 17 1 /2 inches är mest populära. Säten av 18 inches och ovan är för stora ryttare.
 • Jeffrey Rolo skriver i "en sadel passar för dig" på halshornet guiden att "när man sitter på sadeln bör du ha några inches utrymmet på både fram och bak på sadeln (ca 3-4 inches ). "
 • veta din plats storleken är absolut nödvändigt för säkerheten. Experimentera med olika storlekar för att passa dig och din häst kommer att möjliggöra optimal känsla och kontroll för dig och för smidighet och komfort för din häst.


 • Relaterade artiklar


  hur man fixar en lägenhet på ett slanglöst däck med en slang
  rv parker nära laferia, texas
  fiske i floder och vattendrag i Texas
  älgjakt förmåner
  motorcykel camping checklista
  Jakt & Fiske säkerhet
  isfiske turneringar nära Duluth, Minnesota
  hur man rengör en paddel bordtennis
  ninilchik, Alaska hälleflundra fiske
  elektriskt ankarspel batteri tips