hur man väljer kajaker

hur man väljer kajaker

Det finns hundratals av kajak märken och typer på marknaden. Om du inte vet vad du ska leta efter i en kajak, kan val vara överväldigande. Utvärdera din budget, nivå av skicklighet och sannolika kajakpaddling destinationer för att begränsa ditt val

Du behöver:. .
Kupoltält
Stakes.
Hammer.
Tie-downs.


1.
Bestäm vilken typ av kajak som är bäst för dina behov kajakpaddling. Till exempel, om du kommer att paddla kajak för längre tid i vildmarken, kanske du vill ha en touring-kajak. Om du planerar att åka en hel del vågor, kan en forsande kajak vara bäst för dig.
2.
Välj rätt storlek för den typ av kajak du planerar att göra. Om du letar efter en kajak som är lätt att vända manövrera och vill du ha en kajak som är 12 fot eller mindre. Om du vill ha en kajak som är mer stabil på starka strömmar, välj en bred kajak.
3.
Avgöra vilken typ av skrovform kommer att uppfylla dina behov. Det finns tre former för kajak botten: platta, runda och v-formade.Den platta formen kommer att ge mer stabilitet på vattnet, men det kommer att bli långsammare och svårare att paddla. Den runda formen kommer att gå snabbare än plan botten, men det är svårare att hålla upprätt runt kajaken i vattnet. Den v-formade Kayak gör det lättare för dig att paddla i en rak linje. Den V-formade kajaken går snabbare än plan botten och erbjuder mer stabilitet än rund botten.
4.
Fastställa en budget. En kajak kan kosta allt från $ 200 till flera tusen dollar, beroende på märke, modell och material. Ett plast kajak är billigast. Polyeten kajaker som är mest populära.
5.
Besök en kajak butik. Hitta en kajak som uppfyller alla dina specifikationer. Provkör kajaken genom att hyra för en dag. Om du gillar hur kajaken hanterar under provkörningen, köpa det. Vissa kajak butiker kommer att dra din hyra avgifter från det totala priset för kajaken.

Tips och varningar


 • Genom att köpa din kajak lågsäsongen i juli eller augusti , kanske du kan få en betydande rabatt. Detta beror på att återförsäljarna kommer att rensa ut de gamla kajaker att göra plats för det nya.


 • Relaterade artiklar


  Bass Fishing hemligheter och tips
  Lake County, Florida Bass Fishing
  strandfiske information
  en lista över saker att ta med camping
  barnen fiske i Washington
  Iowa dnr jägare säkerhet
  hur att rigga en fiske rulle
  fiske i stor pool sjö i Washington County MD
  fritidsfiske i Washington
  vad är en Koa camping?