tips på att fånga gädda

tips på att fånga gädda

Du behöver:
kupoltält
. Stakes.
Hammer.
Tie-downs.

Det gädda är ett spännande spel fisk som innebär många utmaningar för sportfiskare. Storleken och bekämpa makt gädda gör det extremt svårt att fånga på mindre spön och rullar, och fiskens vassa tänder kan bita igenom mest fiskelina. Lyckades fånga en gädda kräver särskild taktik och rätt utrustning.

Utrustning

fånga en gädda kräver specialutrustning och lämplig beten. De är glupska ätare, ignorerar beten som är för små, och är svåra att landa på lättare utrustning.Välj ett spö och rulle utsetts för, åtminstone på medellång tung action . Staven ska vara minst 6 meter lång tid att kasta stora lockar nödvändigt för att locka fisken. Rullen bör vara en som kastar ut bete stil, kunna hålla minst 150 meter av 20-pound test linje. Använd flätlina i stället för monofilament. Flätlina är starkare och fastare och kommer att göra det lättare att kämpa mot en stor fisk. Monofilament linje kan brytas lätt av en stor gädda. Använd alltid en stål ledare vid fiske efter gädda. Pike har vassa tänder som lätt kan skära genom oskyddat lina eller monofilament ledareVälj lockar utformade för gädda. Dessa inkluderar stora crankbaits, spinnerbaits och skedar. Pike tenderar att föredra beten som är 4 inches till 8 inches lång. Tänk på djup som lockar dyk och djup i vatten som skall fiskas.

Hitta Northern Pike

På grund av sin storlek, gädda är relativt ovanliga jämfört med andra typer av fisk. De inte skolan och kommer att finnas individuellt.Leta mindre fisk, som promelas, ciscoes och Sunfish. Gädda livnär sig huvudsakligen på andra fiskar och ofta finns nära stora stim av potentiella bytesdjur. Mindre fisk kan finnas visuellt i klara sjöar. De kan också hittas genom att fiska dem med mindre beten, såsom jiggar.Hitta synligt ogräs på djupare vatten. När gäddan inte aktivt är utfodring, tillfälligt upphäva de vanligtvis i stora klungor ogräs i 8 till 20 fot vatten. Suspended fisk kan fortfarande aktivt strejk beten att komma nära dem.

Landning en gädda

Fighting och landar en gädda är en utmaning. Storleken och formen av en gädda är idealiska för kraftfull, snabb kör, och en stor fisk kan vara en kraftfull fiende för ännu en väl förberedd fiskare.Ställ in krok genom att dra stången uppåt när en bit upptäcks. En kraftfull hookset är nödvändigt med gädda, eftersom deras grepp om lure måste brytas för att kroka fisken.Ställ dra på rullen när fisken är fast. Rullen bör tillåta linje att dras ut när fisken gör en kraftfull springa. Om så är motståndet för hårt, kan fisken bryta linjen, men om det är för löst, kommer fisken att kunna köra okontrollerat.Spela fisken ur genom att låta den gå tills den är trött. Att försöka landa en fisk som inte har spelat ut kan resultera i en förlorad fisk eller en skadad fiskare.Använd alltid ett nät vid landningen en gädda. Att försöka lyfta en fisk av en linje eller lura kan resultera i trasig utrustning och förlorade fisk. Håll aldrig handen på en gädda mun-de har mycket vassa tänder.


Relaterade artiklar


olika rep knutar
militära RV parker i So Cal
sig att klättra i ett träd för bågjakt
Gädda tips
campingplatser på Sand Lake i Minnesota
florida segelfisk lagar
Iowa båt registrering regler
Jakt & Fiske i middlebourne, West Virginia
hur du justerar Browning sammansatta vikt båge dra
offentliga jakt mark i Kansas