typer av skal shot gun

typer av skal shot gun

patroner finns i flera olika mätare. . "Gauge" är en metod för att mäta håldiameter för hagelgevär, på samma sätt som "kaliber" beskriver håldiameter i gevär eller handeldvapen. Enligt webbplatsen Introduktion till Shotgun Mätare, en mätare, eller en bar är lika med antalet av bly kulor av en viss storlek som krävs för att lägga upp 1 pund. Exempelvis skulle 12 kulor med en 12-gauge diameter (0,729 inches) väger 1 pund. Tankar finns i 8 -, 10 -, 12 -, 16-och 20-gauge storlekar. Den mest populära storleken på shotgun skalet är 12-gauge. Patroner varierar också i det yttre höljet. Vissa tankar har en mässing bas med plast eller papper som täcker, andra är i mässing. Det finns tre grundläggande typer av skott laddade i skalet.

Buckshot Buckshot skal är lastade med stora bly bollar. Den mängd och storlek varierar från 27 bollar på 0,24 tums diameter till åtta bollar av 0,36 tums diameter. Eftersom storleken på bollarna är ganska stort, är detta slag vanligen används för jakt. Buckshot också vanligen används för självförsvar situationer.

Birdshot

Precis som hagel, är birdshot skal fyllda med bly bollar. Birdshot har en mycket mindre diameter än hagel. Enligt artikeln "Shotgun Ammunition," birdshot är effektiv endast vid ett kort räckvidd, cirka 20 till 30 fot. Birdshot pellets varierar i diameter från 0,080 inches för # 9 birdshot till 0,190 inches för BBB birdshot.

Slug

Sniglar är snäckor laddas med en solid pellet. Sniglar gör scatter inte gillar hagel och birdshot, så skall den tävlande ta större hänsyn när du fotograferar en snigel. Enligt artikeln "Shotgun stångbitar," shotgun sniglar är mindre korrekta än gevär och bör användas endast för kort räckvidd bränning, upp till 100 meter.


Relaterade artiklar


tips på bas fiske på Cedar Creek sjö i Texas
hur man rengör en crappie med en elektrisk kniv
fiske på clearcreek sjö i Ohio
redskap för att göra kanon fat
fat vapendelar
Mille Lacs Lake, Minnesota fisketips
cykeltur spår av nära Higgins sjö i Michigan
billiga sommarläger i Maryland
hur man använder lax ägg för bete
hur man kan utveckla mark för rådjursjakt