largemouth Bass Fishing tips

largemouth Bass Fishing tips

Largemouth bas är en favorit av fiskare överallt. Och varför inte? De är hårt slående, hård-fighting, växa till imponerande storlek, smak ganska bra, och är helt enkelt bra ut. Men ibland, vi kan inte fånga dem. Vi slänger allt vi har på vattnet och ändå komma upp kort. Lyckligtvis finns det alltid några knep och tips att sätta bas i fisktankens nästa gång du går efter gamla bucketmouth, så sätta oddsen till din fördel innan du fiska.

Levande bete

Alltför många fiskare har det i deras huvuden att använda levande agn är fusk. Big Bass turneringar är nog att skylla för detta, men ingenting fångster bas som de saker bas faktiskt äter. Live maskar, promelas och kräftor är säker bas fiskare, speciellt när basen är inaktiva på grund av fisketrycket eller väderförhållanden. Göra en del efterforskningar och ta reda på vad foder basen i din sjö. Guld shiners, Shad, abborre, rotskott och påsar bäck alla kan fångas i fällor elritsa eller på en krok och lina med en bit bröd för bete. Maskar kan plockas upp från en fuktig gräsmatta på natten. Och det bästa av mete är att allt äter levande agn. Du väl kan få en rejäl gädda eller en stringer av crappies tillsammans med din largemouths

Size Matters

Konventionell visdom stater stora beten fånga stora bas, vilket ibland är sant. Men lite beten har sin plats också. Largemouth bas är en schizofren gäng, ibland smällde lockar passar för en muskellunge och prydlig smulad du inte skulle kasta på ett Sunfish med lika generös. Tricket är att veta när man ska kasta vad. Väder, oavsett säsong eller från dag till dag, är en stor faktor som avgör bas aktivitet. Kall fronter och lågtryck system får bas i en funk, och det kan ta några allvarliga finess för att få dessa napp. Men under en värmande trend, eller när trycket är stabilt eller stigande, bas ibland äter nästan vad som helst, dessa är de gånger att slänga några rejäla beten för rejäl bas.

Prova småvatten

Stora sjöar och har en stor attraktion för bas sportfiskare, och det med rätta, kanske. Men det vore ett misstag att bortse från de små sjöar och dammar som utströdda i landskapet. Från gård dammar till små sjöar till dammar på golfbanor, kan några av unlikeliest vatten hålla rejäl bas. Många av dessa fiskar förmodligen har sett lite att ingen fisketrycket. Här kan du hitta dammar i stadens parker och andra platser, men några av de bästa små vatten tenderar att vara privatägda. Men ändå, om du frågar artigt och lovar att kasta fisken tillbaka (eller kanske rent ett par för ägaren) är chansen att du ska få grönt ljus för fisk.


Relaterade artiklar


pool turnering idéer
Hur man testar en knivsegg
hur man gör ull sadel kuddar
rostfritt vs aluminium rekvisita
SSI dykning certifiering
hemlagad ponton båt
vad gör paus lina?
Winter Park skidområde sommarens aktiviteter i Colorado
Oregon charterbåt fiske
Wyoming Platte information flodfiske