regler för utomhus shuffleboard

regler för utomhus shuffleboard

Med ursprung i England, var shuffleboard ursprungligen spelades av den engelska eliten på långa träbord i ståtliga hus. Spelet spred småningom till andra länder och för närvarande åtnjuter popularitet bland äldre och väl-att-göra. Spelare använder huvudsakligen långa pinnar att driva runda, platta föremål ner en styrelse till scoring slutet. Reglerna för inomhus och utomhus shuffleboard är liknande, men annorlunda i några viktiga avseenden.

Utrustning

En standard utomhus shuffleboard domstol är 52 meter lång med två stora trianglar på någon sida. Trianglarna är indelade i fem avdelningar via vertikala och horisontella linjer, där varje sektion tilldelas en annan punkt värde. Två linjer, så kallade "döda linjer" kors domstolen framför varje triangel, och de flesta domstolarna har ett tomt utrymme bakom varje triangel där spelarna står under spel. De spelar skivor finns sex inches bred, ungefär en tum tjock och väger 15 gram. Det finns oftast fyra gula skivor samt fyra svarta skivor som trycks med träpinnar som kallas "signaler". Ledtrådar har en kluven slut som passar runt skivor och kan inte vara längre än sex och en halv meter.

Så spelar

De fyra gula skivor släpps ut på vänster sida av "10-Off" avsnittet på basen av ett poängsystem triangel, medan de fyra svarta skivorna är placerade på höger sida. Spelarna turas knuffande skivorna ner domstolen med hjälp av deras signaler. Den gula spelaren går traditionellt först. Spelare stå bakom sina skivor och trycka ner dem i domstol mot den motsatta scoring triangeln. Målet är att placera dina skivor i hög poäng utrymmen samtidigt knackar din motståndares skivorna borta.

Påföljder

Vissa handlingar leder till en subtraktion av poäng från varje runda. Om en skiva är att röra i närheten "10-Off" linje innan det blir knuffade ner den domstol, förlorar spelaren fem punkter. Spelare förlorar tio poäng om en skiva vidrör sidlinjen innan de spelas, om spelarens fot nuddar "10-Off" linje vid inspelning eller om en spelare skjuter en motståndares skiva. Om en skiva spelas illegalt och därmed tjänar ett straff, är skivan omedelbart bort från spelplanen och inte kan tjäna poäng till nästa omgång.

Målgörare

När alla åtta skivor har spelats ner domstolen, poäng läggs ihop. Spelare måste stå över att skivorna som de utvärderar poäng, eftersom skivan är endast berättigad till poäng om det är helt inom poängsättning linjerna i triangeln. Skivor som överlappar poängen linjerna är diskvalificerad från scoring. Efter att ha lagt upp alla tagit poäng och subtrahera eventuella påföljder, är slutresultatet skrivet på styrkortet. Skivorna har samlats in och spelade ner den domstol i motsatt riktning. Den första spelaren att överträffa 75 poäng vinner spelet. Om båda spelarna överträffa 75 poäng i samma runda, vinner spelaren med den högsta totala poängen i spelet.


Relaterade artiklar


förståelse kikarsikten
verkställande golfbanor i Arizona
hur man lär sig salsa
hur man gör en hjort blind & mark persienner
hur man läser en HUMMINBIRD hitta ekolodet fisk
minnesota fiske i juli
regler för professionell åtta boll
hur du köper en licens Pennsylvania fiske
smallmouth bass fiske i nordöstra Ohio
New Jersey regler för ut skidor statliga jet