regnbågslax fiske med Bobber & jigg

regnbågslax fiske med Bobber & jigg

Fiske efter regnbågslax med Bobber och jigg i en sjö inställning har använts av många sportfiskare med stor framgång genom åren. Jigs också har använts med framgång på grunt till djupt floder, men har tillägg av ett Bobber till pimpelfiske riggen visat sig vara framgångsrika på många floder med regnbågslax. Enkel att rigga och kräver enkla tekniker för presentation, en Bobber jigg rigg för steelhead kan vara mycket effektiva när andra beten och beten misslyckas

Du behöver:
8 fot eller längre medeltunga spinnspö med matchade rulle.
Monofilament lina (8 till u00A3 12 test).
Fluorkarboner rad (10 till u00A3 12 test).
Kättingslänk.
1 /2 till 1 /8 ounce regnbågslax jigg.
Pencil typ Bobber.
Tung tråd.
Sax.


1.
Skjut en Bobber flyter på slutet av din rad och placera den så att änden av linjen kan lätt nås. Knyt en kättingslänk på slutet av din linje och sedan ansluta en 2 till 3 fot lång fluorocarbon ledare till den motsatta änden av det vridbara. Knyt en 1 /8 till 1 /4 ounce jigg i ditt val av färg till slutet av fluorkarbon ledare.
2.
Knyt en Bobber stopp på stambanan ovanför den punkt där din Bobber flyta är placerad. Vira en 6 tum lång bit av grov tråd runt linje tre gånger så att det är minst 1 till 2 inches linje på båda fria änden. Bilda en dubbel över hand loop och dra ner ordentligt. Klipp bort överflödigt linje från den fria ändarna av Bobber stopp. Stoppet kan skjutas upp eller ner linjen som behövs för att placera Bobber flyta.
3.
Placera dig själv tillsammans med en kör, uppsättning riffles eller en pool på floden eller bäcken. Justera Bobber stoppa baserat på hur djupt vattnet är och hur djupt jiggen skall presenteras i vattnet.
4.
Cast den Bobber jiggen riggen i vattnet och låta någon ström till Tvätta Bobber och jiggen nedströms. Håll borgen på den snurrande rullen öppna och tillåter linje till spolen från rullen fritt. Detta är viktigt att låta jiggen att röra sig naturligt med vatten och så en regnbågslax inte kommer känna linje som lätt under en strejk.
5.
Justera position Bobber på linje genom att observera flyta. En penna float är idealisk eftersom spetsen kommer att gå framåt om jiggen drar. Detta är en indikation att flottören skall placeras längre ner på linjen för att öka höjden på jigg i vattnet.

Tips och varningar


 • Använd en uni knut för att fästa stambanan och fluorocarbon linje till kättingslänk.
 • Fäst kroken i fluorocarbon ledare med Palomar knut.
 • Fortsätt att justera placeringen av Bobber flyter på den linje som du fiskar på rätt sätt presentera jiggen på rätt höjd i vattnet.


 • Relaterade artiklar


  golfgrepp lösningsmedel substitut
  nudist orter i Washington State
  baitcast rulle tips
  knä pad säkerhet
  hur man rengör snorkel
  typer av häst hopp
  hur betet en plast mask
  vinter verksamhet i Central Wisconsin
  Maryland dnr och fiske
  hur du packar ett överlevnadspaket