syfte och funktion stödben för fiske

syfte och funktion stödben för fiske

Ingenting definierar utseendet på en djuphavsfisketillstånd båt mer än par långa stödben placerade midskepps, som sträcker sig högt över stugan och flybridge. Stödbenen är där för mer än bara att ge båten en snazzy utseende. De är specialiserade redskap som är konstruerade för att sätta mer fisk på spel för de människor i båten för att fånga

Historia

Ingen vet som först uppfann stödben att sätta på djuphavsfiske båtar. Ingen tvekan, var de första som tillverkade hem modeller och först efter att de visat sitt värde som fiske verktyg och accepteras av kaptenerna runt sportfiske oroshärdar gjorde första kommersiellt göras stödben och tillbehör blir tillgängliga. Författarna, Zane Grey och Ernest Hemingway var stora sportfiske pionjärer som populariserade sporten och den utrustning som används i sporten.

bred sträng

Precis som klipper en gräsmatta med ett stort gräsklippare omfattar mer territorium än att klippa gräset med en liten gräsklippare, stödbenen på en båt gör det möjligt för kaptenen att distribuera lockar över ett större svep av havet. De flesta offshore båtar är bara 12 meter bred och fiskespön kanske ytterligare 5 meter i längd. Så placera stavarna i 90 grader mot babord och styrbord sida tillåter endast en 22-fots bred stig som skall täckas när trolling beten. Lägg till ett par stödben 25 fot lång på vardera sidan av båten med lockar styras från slutet av varje en och plötsligt båten täcker nästan tre gånger så mycket yta med varje trolling pass.

farliga vatten

Vissa arter av fisk hänger längs kanten av rev eller klippformationer. Trolling i närheten av dessa kan vara en farlig verksamhet om strukturen är nära ytan. Ett stödben kan placera ett lockbete längs grunda området medan båten stannar i djupare, säkrare vatten.

Wake Ridning Lures

Många stora spelet fiskedrag är utformade för att hoppa in och ut i spåren vågor som skapas när båten troll vid höga hastigheter. Stödbenen låta lockar att vara placerad i den yttre vågor liksom de rakt bakom båten.

Operation

Använda stödben är ett enkelt koncept. Stödbenen sänks från sin upprätt position till en position nästan parallellt med vattenytan. En remskiva ligger vid slutet av varje stödben med en sladd som går genom det liknar hur en flagga hissas på en flaggstång. I stället för ett klipp där att fästa flaggan, är en speciell spärrklämman ansluten till sladden. Detta klipp kommer att hålla linan ordentligt för att hålla fiskedrag på plats men det kommer att öppna i strejk av en fisk, släppa linan så att fisken kan bekämpas med hjälp av en konventionell spö och rulle. Lockelsen första hyrs ut bakom båten, då fiskelinan är ansluten till stödben klippet. Slutligen är det stödben sladden används för att dra linjen och locka fram mot slutet av stödben.

Catch Flags

Fiskare älskar att skryta om hur mycket fisk de fångat så på resan tillbaka till hamnen, fånga flaggor placeras på ett av stödbenen för att meddela att framgången av resan. En flagga hissas för varje fångad fisk. Marlin flaggor är blå, segelfisk flaggor är röda och tonfisk flaggor är gula. Så när ni ser en stor match båt vid marinan med en stor samling flaggor på sina stödben, du vet fiskarna haft en bra resa den dagen.


Relaterade artiklar


Panga fiske i Cabo
fiske i Piemonte sjö, Ohio
alaska caribou jakt
Southern California dykning klasser
camping i ett tält i östra Pennsylvania
hur man gör ett fisknät från grunden
typer av crappie jiggar
krav för säljande meriter badge
vinteraktiviteter i Chicago
hur man fyller en rulle fiske rulle med linje