top crappie lockar & jiggar

top crappie lockar & jiggar

Crappie är några av de större medlemmarna i sunfish familjen. Större än bluegills men mindre än bas, dessa fiskar tenderar att slå beten från 1 till 2 inches lång, även om de ibland går för mindre eller större fare. Promelas och insekter lägga upp sin kost, så använder beten som imiterar detta foder kommer att ge dig ett bra skott på fånga crappies, särskilt på våren när dessa fiskar flytta grunt i drivor till foder och leka.

Tube Jigs

Tiny röret jiggar i 1-till 1 1/2-inch sortimentet är mördaren crappie beten. Rör fiskas på en ljus jighead (vanligtvis 1/16- till 1/32-oz. ) Och kan fiskas under en flottör pimplas vertikalt eller gjutna och hämtas. Prova elritsa-imitera färger som vitt och salt-och peppar, samt ljusa nyanser som rött, gult och rosa

Curlytail larver

larver är klassiska bas lockar, men mindre larver -. Ca 1-tum till skillnad från de 3-tum beten som används för bas-fånga massor av crappies också. Larver kan fiskas på samma sätt rör fiskas, och arbetar i många av samma färg. De är särskilt effektiva på våren, när crappies skolan kring grunda ogräs och trä täcker.

Marabou Jigs

Marabou jiggar har en chenille kropp och Marabou svans bunden rakt in i en ljus jighead. Marabou "andas" med minsta ryckning i fiskespö, ger dessa jiggar en subtil levande handling. Så effektiv är dessa jiggar för att fånga crappie att de ibland kallas helt enkelt "crappie jiggar. "White, chartreuse och gult med en rosa huvud är toppen färger.

Spinners

Liten böjd arm spinnare, som ibland kallas spinnerbaits eller säkerhetsnål spinnare, är bäst när crappies är aktiva. De flesta har ett litet blad på ena armen och ett spänne som gör att du kan fästa jiggen som du väljer på den andra. Dessa spinnare kommer med små skalbagge-jiggar som är effektiva utan att ratten vid fiske är långsam. Cast ratten runt utsidan av locket och hämta det långsamt.

Creatures

varelser är mjuk plast-beten crappies utformad för små jigheads. Många är enkla elritsa-Immitations, men många har svansar, fenor, simfötter, vingar, ben och mystiska bihang som gör dem omöjliga att identifiera som något annat än "varelser. " Dessa lockar liknar vagt vattenlevande invertabrates som utgör en stor del av crappie kost. De kan göra underverk på våren. Mörk, naturliga nyanser arbete samt ljust rosa och gult.

Crankbaits

Crankbaits är hårda arbetsföra elritsa-imitatörer och måste fiskas snabbt. De är ett bra sätt att hitta crappies på sommaren, när de löses upp i roaming skolor genom öppet vatten. Fan-cast med de minsta crankbaits du kan hitta. Många av dem dyka från 5 till 10 meter djup, att fånga uppmärksamheten hos djupare fisk.


Relaterade artiklar


Kentucky vild gris jakt
hur att rigga en plastisk mask
fiske på Clear Creek, Ohio
motorcykel camping checklista
Snow Goose jakt i Saskatchewan
topp tre exotiska jakt rancher i Texas
anka jägare presenter
typer av jakt fällor
tjur ridskolor i North Dakota
racquetball klubbar i Omaha