typer av fiske jiggar

typer av fiske jiggar

En jigg är en till synes enkel uppfinning -. Kroken med bly huvud inbyggt på skaft, på vilken kan fästas plast, silikon eller hår kjol, eller något av ett brett utbud av mjuk plast eller till och med levande bete. Men jiggar, särskilt de som används i bass fiske, har expanderat kraftigt som lockbete kategori, och det finns dussintals varianter.

Vända Jig

Vändning jiggar är en typ av bas fiske jigg med en tung-gauge wire krok, gjord för korta kastar ("flips" eller "platser") i tät skog som ogräs sängar, högar borste eller tät nedsänkt timmer. Dessa jiggar har oftast en silikon kjol och plast ogräs-guard och bör fiskas med tung linje på en stout Baitcasting outfit. De flesta vända jiggar väger mellan 1 /4 och 1 /2 oz.

Casting Jig

Casting jiggar är utformade med lättare krokar och kan gjutas längre för att nå långt-borta lock. Dessa jiggar är ofta gynnas av bank fiskare för deras gjutning avstånd. De flesta gjutning jiggar har fortfarande ett ogräs vakt för fiske i täta locket och fungerar bra på en snurrande combo. Gjutning jiggar är vanligtvis ungefär samma storlek som vända jiggar. Det finns mindre versioner av båda typerna som finns, som ibland kallas "finess jiggar. "

Jig N 'Pig

jigg n' gris består av en vändning eller gjutning bas jigg med en extra plast eller fläsk släpvagn. Medan vissa fiskare föredrar att använda jigg utan "gris", trailern ger en extra levande attraktion och ofta kommer med inbyggd doft.

Simning Jig

En simning jigg har en plast eller silikon kjol precis som en gjutning eller vända jigg, men har en jighead särskilt utformad för att bada i öppet vatten i stället för att dras, hoppade eller arbetat igenom locket. Många fiskare lägga en plast grub på en simbassäng jigg som en släpvagn.

Tube Jig

En tub jigg är en mjuk plast tub-formad kropp med bläckfisk-liknande tentakler. Kroppen kan träs på ett jighead eller fiskats Texas-stil med en kula lod och kompensera mask krok. Rören är speciellt populär bland fiskare smallmouth bas, men fånga largemouths också. Dessa jiggar kan hoppade på botten för att imitera en kräfta, eller simmat genom vattnet för att efterlikna en elritsa. Bass rör är oftast tre inches lång, men det är rör så små som en tum för öring och panfish.

Hair Jig

Hår jiggar finns i en mängd olika variationer. Det finns versioner av vändning och gjutning jiggar finns med hår i stället för gummi kjolar och hår jiggar allt från små flugor till tunga jiggar som kan rippa genom täta lock, men de har alla det gemensamt unik åtgärd i håret kjolen. Vissa hår jiggar kan vara riggad under en Bobber för bas, ett system som kallas flottören-n-fly.

Marabou Jig

Marabou jiggar är relativt små jiggar med fuzzy organ och en svans av Marabou, en hairlike material som "andas" i vattnet, vilket ger jiggar subtila verklighetstrogna åtgärder som kan aktiveras med den minsta rörelse av staven. Dessa jiggar är mycket effektiva i att fånga crappie, så mycket att de ofta kallas "crappie jiggar. "


Relaterade artiklar


hur man blir en jakt & fiske guide i Alaska
gun städning tips för den nya ägaren pistol
fiskebestämmelser för Pyramid Lake i Nevada
bågjakt säsong i Texas
abborrfiske i kanada
frisbee golfbanor i Alexandria, Ohio
hur du ställer in en dusch system
platser att Duck Hunt
hur man bar en syn räckvidd med laser
älgjakt regler för Colorado