typer av jakt fällor

typer av jakt fällor

Jakt fällorna är enheter som jägare använder för att både fånga och döda vilda djur. Deras dödlighet är det som skiljer dem från vanliga fällor, vilka i vissa fall möjliggöra för levande fångst, till exempel när forskare samlar arter för forskning eller omlokalisering. Det huvudsakliga syftet med jakt fällor är att fånga och döda furbearing djur, som mink och kanin. Till skillnad från kulor, vilket kan skada pälsar, jakt fällor hålla allmänt päls kvalitet intakt.

Rävsax

Den kanske mest kända typer av jakt fällorna rävsax, som många refererar till som björn fällor. Enligt den kanadensiska federationen för humana samhällen, jägare oftare använder denna typ av fälla för djur som bäver, tvättbjörn, bisamråttor och mink. De mer traditionella rävsaxar bestod av en uppsättning av rostfritt stål käkar, komplett med knivskarpa tänder, vilket skulle våren uppåt och kollaps på armar och ben av intet ont anande djur. I ett försök att vara mer human, har många moderna rävsax tillverkare ersatt stål tänderna med vadderad delar av syntetiska material, med avsikt att minimera lidande genom att inte punktera djurets hud. Med tanke på att rävsax dödar sina offer genom att långsamt svälta dem till döds, kan denna innovation har gjort lite för att göra fällor mer humana.

Conibear Fällor

Tillverkaren utformar Conibear (body grepp) fällor för att döda djur omedelbart. Enligt Trap Gratis Oregon, består varje fälla av en kvadratiska eller rektangulära ramen med två vridbara käkar. När beväpnade, båda dessa käftarna är under extrem press från antingen en eller två fjädrar, beroende på särskild fälla modell. Det enda som håller käkarna tillsammans är en liten krok eller låssystemet, där djur släppa när de borstar upp mot fällan. När detta händer, käkarna knäppa isär, och motsatta ändar klämma ihop, krossning djuret mellan dem. Tillverkaren utformar Conibear fällor att rikta skalle och hals av djur, så att döda dem omedelbart. Detta innebär dock inte alltid sker, och ibland djur kan lida. Medan jägarna i första hand använda Conibear fällor för att fånga semi-vattenlevande djur, såsom bisamråttor och bäver, hundar ofta faller offer för dem.

Deadfall Fällor

En deadfall fälla är en enkel och traditionell typ av jakt fälla. Den består av ett stort, tungt föremål, exempelvis en sten, som stöttas upp av en pinne, stav eller andra utlösningsmekanism. De flesta jägare också ofta inkluderar bete som placeras under tungt föremål. När ett djur går in för bete, kommer det att stöta idealiskt i avtryckarmekanismen, orsakar tungt föremål att falla och krossa den.


Relaterade artiklar


armborst jakt i Illinois
hur du ställer in en 18 fot x 4 m Intex enkel pool
gris jakt på Hawaii
hur man refinish en tabell ping pong
New Mexico rådjur jaktföreskrifter
diy Skridskoslipmaskinen
familj camping nära St.
hur man köper simning fenor för barn
grunderna i pistolen säkerhet
Varför producerar någon ved kraftig rök?