typer av racketar bordtennis

typer av racketar bordtennis

Bordtennis spelare kan välja från en mängd olika racketar. De racketar är gjord av laminerat trä täckt med gummi på båda sidor. Den typ av gummi som används för att göra en racket bordtennis bestämmer hastigheten på bollen från racket. Racketar utan gummibeläggning, så kallade nakna racketar, är förbjudna av Internationella Bordtennis federationen.

Icke-kinesiska Rubber

Icke-kinesiska gummi, en typ av inverterad gummi, erbjuder spelaren en slät yta som kommer att producera högre hastigheter. Denna racket ger också en hög spinn på grund av den över delen av gummi, samt den extra yta bollens beröring skapas av svampen lager av racketen.

Kinesiska Gummi

kinesiska gummi, även en typ av inverterad gummi, stöd spelaren i snabb, kort spel bordtennis. Den övre blad av gummi är segare än de icke-kinesiska gummi medan svampen lagret är mer kompakt och styvare. Denna kombination ger mer effekt som leder till snabbare hastigheter på bollen och snabbare spel.

Kort Finnar Gummi

Spelare som använder kort finne gummi racketar i allmänhet gillar att spela nära bordet och hacka bollen. Även om dessa racketar inte ger spelaren mycket spinn, de ger skydd mot spinn som skapats av den andra spelaren.

Long Finnar Gummi

Lång Finnar gummi tillåter spelaren att bryta rytmen i sin motståndare. Den långa och mjuka kärnor av gummi bild och böj med effekterna av bollen, tillåter spelaren att använda motståndarens spinn mot honom.

Antispinn Rubber

Antispinn gummi liknar lång finnar gummi , men kan producera en boll utan spin grund av sin låga friktion nummer. De flesta spelare använder inte antispinn gummi racket på internationell nivå.


Relaterade artiklar


skidkläder tips
sjöar i Texas med smallmouth bas
barns reträtt spel
sjö Eufaula, Alabama, jakt
kajak information
hur man reparera en treestand sadelöverdrag rip
hur man reser med en dykartub
hur havsabborre i Florida
Fakta om hybrid randig bas
bete som ska användas för surf fiske