utrustningslista för Whitewater kajakpaddling

utrustningslista för Whitewater kajakpaddling

Whitewater kajakpaddling är en aktivitet som kräver deltagarna att paddla vid en flod med snabb-rörliga vatten, vilket ger vattnet en "vit" utseende . . Det kommer också med en betydande mängd av fara såsom undervattensstenar, ojämn ström och lågt liggande träd. Även om det är omöjligt att eliminera alla faror vid Whitewater kajakpaddling, och har rätt utrustning minskar riskerna.

Paddla

En paddel höjd är i främsta rummet vid val av en man kan manövrera. Som en allmän regel längre du är, desto längre paddel du bör ha, men i fråga om Whitewater kajakpaddling, kan det inte vara för lång eller så kan vara ett hinder genom att fastna i skräpet.Längden och formen på bladet, axel, och det material som används för att göra paddeln är en del av urvalsprocessen. Bladen kan symmetrisk eller assymetrisk. Vanligtvis är symmetriska blad som används för touring och lugnare vatten medan asymmetriska använder i tuffare vatten. Brett blad kräver färre slag men möter mer motstånd. Smala blad kräver mer stroke men inte skapa så mycket motstånd i vattnet. Längden och formen på axeln beror främst på längden på kajaken. Material såsom grafit eller aluminium är de lättaste.Nybörjare bör be en färdledare eller expert som paddla skulle fungera bäst. Kajakuthyrning butiker har vanligtvis olika typer av paddlar för en att prova på vattnet för att se vilken typ som är bäst.

Hjälmar

Hjälmar är absolut nödvändiga för säkerheten. Även hjälm kraven kan variera beroende på läget eller länet, klädd i en kan skydda dig bör din kajak kullkastas i grunda vatten eller i ett område med grynnor. På grund av förhållandena i Whitewater kajakpaddling, är en hjälm viktigt. Hjälmar kan variera i färg och form, men liten skillnad i funktionalitet föreligger med hänsyn till säkerheten.

livväst

Det viktigaste redskapet i kajakpaddling är en flytväst, också känd som en flytväst. Inte bär en på en kajak är emot lagen. Av de fem typer av flytvästar tillgängliga, är två rekommenderas för användning i kajakpaddling. En typ V flytväst med krage flotation är avsedda för alla typer av floden används, medan typ III väst är lämplig för enkel-floden använda eller kajakpaddling med hårt skal båtar som ger flytkraft.Försök alltid en väst på innan du köper den. Du behöver extra utrymme på armen hål för att möjliggöra fri rörlighet när paddling. Funktioner som antalet fickor och färgen är en fråga om personlig preferens. Kontrollera med kajak personal specialitet butik för västen du behöver.


Relaterade artiklar


camping överlevnad verktyg
hur man kan sänka hastigheten på en invertsocker mini
Hur man använder en 797 si HUMMINBIRD ekolod
falla bass fiske i Ohio
vildsvin jakt i tyskland
byggvaruhuskedjan nit
reglerna till spelet fånga flaggan
hur man undviker bakslag med Baitcasting rullar
fiskelina tips
Vilka typer av fåglar lever i fågelholkar?