Spearfishing i Hawaii

Spearfishing i Hawaii

Hawaiibor stolta över skottstadiet sin egen fisk, så att inte räkna med att virket i vågorna med en stång spjut och kom tillbaka med middag för sex en timme senare. Spearfishing tar skicklighet, erfarenhet och rätt utrustning. Polack spjut eller Hawaiian selar som används i närheten av stranden, med latex-band drivs stora vapen som används för Bluewater stora spelet

Reef och kustnära Utrustning

Mest spearfishermen är fria dykare, inte dykare. Gratis dykare kan gå snabbare och tyst genom vattnet. Att lära sig att hålla andan i en till två minuter under vatten är en stor fördel. Bredvid mask, fenor och snorkel för fridykning behöver du ett spjut. Den grundläggande spjut för kustfisket är en stolpe spjut med latex ögla fäst vid den trubbiga änden. Det finns två typer av pol spjut: lätt glasfiber som rör sig snabbt när skottet, och tyngre aluminium eller tjock glasfiber som behöver en tyngre latex bandet men levererar mer kraft. De flesta pol spjut är utrustade med avtagbara poäng. Du kan också använda ett spjut pistol Spearfishing inomskärs. Lämplig längd axlar är mellan 24 och 48 inches. Gratis axlar färdas längre men ibland förlorade i fisk stor nog att simma iväg med dem. Över-drivna pilgevär skickar ett spjut rakt genom en fisk-förloras om man fäster spjutet av en linje till pistolen

Bluewater Spearfishing Utrustning

Offshore Bluewater spearfishermen vanligtvis föredrar trä-lager spearguns med långa spjut. och löstagbara tips. De Spears är alltid knutna till pistol av en linje, ibland av en lång rad på en rulle fäst till pistolen. För stora spelet är vapnet kopplad till en boj med ett långt rep (åtminstone så länge spearfisherman kan dyka). Den spearfisherman spjut fisken, håller på till pistolen så länge han kan, och sedan släpper. Han finner boj, pistol och fisk genom att följa bojen från ytan.

Spear Tips flesta pol spjut är utrustade med "rock punkt" tips som är ungefär lika skarp som en krita, men kan ta missbruk att bli skjuten mot ett rev eller rock. De kommer lätt in på en fisk om skott inom räckhåll. För mindre fisk, använder en "Paralyzer" tip-tre långa klor som glider isär i ändarna. Mindre fisk kan vara spetsade med ett enda stift eller alla tre. Skjut större fiskar med Paralyzer, som tips in i fisken, ta de köttet och håll hårt. Paralyzers är mer förlåtande då rock tips eftersom ditt mål inte behöver vara så bra. Trident (tre stift som en gaffel) är OK över sandstränder men är i allmänhet sämre än Paralyzer tips för de flesta ändamål. För offshore Bluewater Spearfishing, löstagbara tips är ett måste. Större fiskar kan bryta ett spjut eller kil det ur deras kroppar inte spetsen lossnar. Löstagbar tips är knutna till axeln med en tråd.

Marine Life bevarande

Spearfishermen måste lyda samma storlek och gränser väska som alla fiskare. Det finns stängda säsonger för många arter. Kom ihåg att föremål förstoras cirka 25 procent under vattnet, så om du tror att fisken kan vara för liten, skjut inte fisken. Det är olagligt att spjutet hummer eller andra skaldjur, turlte eller havsdäggdjur i Hawaii. Det är olagligt att fiska i nordvästra Hawaiiöarna. Olika områden har betecknats som naturreservat eller marint liv distrikt bevarande (MLCDs). Se Resurser för en länk till uppdateringar på reglerade fiskeområden.

Säkerhet

Alltid lasta och lossa en latex-driven pistol i vattnet. Inte Spearfish i begränsad sikt. Gratis dykare samt sportdykare är skyldiga att visa ett dyk flagga. Lokalbefolkningen använder vanligtvis en badvakt flyta med en flagga på toppen. Förvaras blodiga fisk ur kontakt med vatten för att undvika problem med hajar.

Clean Shots

Det värsta stället att skjuta en fisk i magen. Detta är det lättaste, största området att sträva efter, men detta förstör köttet och inte döda fisken. Det bästa stället att träffa en fisk är på toppen av gäl luckan på baksidan av huvudet. Detta kommer vanligtvis att döda en fisk direkt och undvika kämpar, utrymnings-och potentiell förlust av redskap. Öva med din pistol eller stolpe spjut innan du Spearfish.


Relaterade artiklar


hur att rigga en propaganda för makrill fisket
Hur identifiera ett Dometic kyl
Kankakee flod fiskeguide information
hur man kan fånga gädda i Lake Erie
TVA jakt mark i Alabama
stör fiske i Wisconsin River
bobolink identifiering av fåglar
ATV vandringsleder nära Canton, oh
Washington State flugfiske guide
komponenter för att göra fiskedrag