effekterna av överfiske i kulinariska industrin

effekterna av överfiske i kulinariska industrin

Forskare använder begreppet överfiske att hänvisa till situationer där fiske orsaka allvarliga minskningar i befolkningen av en viss fiskart. Förutom att bidra till utrotningen av fiskarter och störa ekosystem genom att sätta stora luckor i livsmedelskedjan, överfiske kan också ha negativa effekter på den kulinariska industrin.

mindre fisk

Om överfiske fortsätter att minska fiskbestånd, kommer slutresultatet bli mindre fisk för fiskare att fånga och mindre fisk kommer ut på marknaden. Detta gäller både i fråga om den totala mängd fisk som fiskarna ta in och i fråga om de sorter av arter de kan fånga. I den kulinariska industrin innebär detta att fisk marknader, särskilt bestämmelser om partihandel, kan uppleva brist på produkten, medan restaurangerna inte kan erbjuda mångfald av fiskarter de kunde. Enligt Samlingspartiet för Marine Conservation, många fiskbestånd börjar redan att krympa på grund av överfiske. Dessa inkluderar blå marlin, svärdfisk, blåfenad tonfisk, red snapper och torsk.

Dyrare fiskar

Från 2010 var efterfrågan på fisk och skaldjur enorma och världens kulinariska industrier gör allt de kan göra för att möta det . Detta krav är det som driver fiskeindustrin att fånga så många fiskar som möjligt så snabbt som möjligt. Det är också en primär bakomliggande orsak till överfiske. Enligt den grundläggande ekonomiska principen om utbud och efterfrågan, som världens utbud av fisk krymper på grund av överfiske, och efterfrågan på fisk större än utbudet kommer priserna utan tvekan klättra. Detta innebär att kulinariska industrin kommer att få betala mer för fisk, vilket kan få allvarliga ekonomiska konsekvenser.

Ökat beroende i fiskodlingar

I ett försök att stävja kostnaderna för att betala för nyfångad fisk, vars antal fortsätter att falla som en följd av överfiske, är den kulinariska industrin börjar att lita mera på odlad fisk. Enligt DFW jorden, de vanligaste typerna av fiskodlingar består av nettas kapslingar, som antingen till havs eller i en inre vattenvägar. Odlar fisken i grupper om hundratals eller tusentals, vilket ofta gör för trånga och ohygieniska förhållanden. Enligt CNN hävdar National Fisheries Institute att odlad fisk är lika friska som nyfångad fisk, och kanske ännu hälsosammare för dig när det gäller lax, på grund av högre halter av omega-3 fettsyror. Men det finns fortfarande vissa problem. Studier av Environmental Working Group och tidskriften Science visar att vissa typer av odlad fisk är förorenade med farliga gifter, såsom polyklorerade bifenyler, dioxiner och metylkvicksilver.


Relaterade artiklar


hur man läger på Alaska Highway
hur man fångar en tvättbjörn i en live fälla
Montana utomhus camping
Lägga till en plats mitt i en kanot
hur man målar en utombordsmotor på en Yamaha
hur man respool en Shakespeare fiske rulle
dag jakt leasingavtal i sydöstra Texas
hur du tar bort rost från rostfritt stål kulor
Whitetail jakt i Arizona
hur vinden en stängd ansikte zebco 33