hur man framgångsrikt kan jaga ett rådjur

hur man framgångsrikt kan jaga ett rådjur

Rådjursjakt är en av de mest populära formerna av jakt i rekreationssyfte. Rådjur är vanliga i många områden där de jagas, förbättra oddsen för att hitta ditt byte, och hjortkött är ofta äts i vilt biffar eller torkat för att göra ryckiga. Rådjur är mottagliga djur, kan upptäcka potentiell fara med sina ögon, sina öron eller näsor --- en jägare måste lära oss att undvika upptäckt, och sikta rätt del av rådjur när fläckig, att säkerställa ett framgångsrikt skott.

Du behöver:
kamouflagekläder, med jakt väst.
Hjort blinda och säkerhetsbälte (tillval).
Gevär eller båge.
Bok.
Food.


1.
Scout det område du kommer att vara jakt i förväg. Att tala med lokala experter kan hjälpa oerfarna jägare avgöra områden som har hög trafik, medan fysiskt scouting området kan du leta efter tecken på rådjur, såsom stigar i skogen och spillning, som anger en vanligt förekommande bana för rådjur .
2.
Placera dig själv i vindriktning från ett utmärkt läge, på en idealisk intervallet för ditt vapen. Bow jägare vill vara cirka 20 meter från vägen, medan gevär jägare vill ha en längre sträcka, närmare 50 meter.
3.
Använd ett träd om man står till ditt förfogande. Genom att upphöja sig själv över marken, minskar du risken för rådjuren att vara medveten om din närvaro innan du kan trycka av. Använd alltid säkerhetsbälte när de förhöjda blind. Står kan vara allt från permanenta strukturer placerade i högtrafikerade områden, till bärbara rullgardiner som jägaren bär i fältet och hänger i ett träd. Säkerheten är slitet av jägaren, och fäster dem för de blinda, att förebygga fall bör inriktas eller balans förlorade.
4.
Vänta i trädet samtidigt som den är så stilla som möjligt. Som väntar kan ta lång tid, hjälper det att ta med en påse lunch tillsammans för att äta. Vissa jägare väljer också att ta med en bok att läsa för att hjälpa fördriva tiden. Du måste dock vara så stilla som möjligt och vara uppmärksamma på tecken på rådjur.
5.
Vara avspänd väntan, och inte reagerar på alla ljud du hör. Ju mer du rör dig, desto mer sannolikt är det att du gör ett ljud eller rörelse, som gör att rådjur att upptäcka dig.
6.
Sikta på rådjur bröst. Detta kommer att maximera dina odds scoring en döda skott.
7.
Låt djuret rulla iväg utan att fullfölja den i minst 15 minuter. Övervaka riktning det går så du kan hitta det om det rör sig utom synhåll. Leta efter tecken på dess väg såsom sparkade upp skräp eller ett spår av blod. Skadade rådjur kommer att fortsätta att fly om de fullföljs. Men om vänster för att lämna utan strävan är rådjur mer benägna att få ur sikte och ligga och vila, eftersom det är försvagat, vilket minimerar avståndet man måste gå för att hämta det.

tips och varningar


 • Ingen ska komma på en jakt utan jakt säkerhetsutbildning, och ingen jägare som inte har tränat med båge eller gevär ska skjuta ett vapen på jakt. Underlåtenhet att tillämpa dessa försiktighetsåtgärder kan leda till skador.


 • Relaterade artiklar


  hur man konstruerar en hummertina
  översikt av dammfisk svamp
  örn fishmark 480 tips & tricks
  typer av reaktorer för hagelgevär
  sportfiske på Koh Samui,
  isfiske på sjön minnewaska i Minnesota
  historien om bergsbestigning
  akvarium vård tips för betesfisk
  anvisningar om hur du använder en lensatic kompass
  ko älgjakt i Roosevelt, Utah