hur man kan anpassa en segelbåt turnbuckle

hur man kan anpassa en segelbåt turnbuckle

En stagsträckaren är en mekanisk anordning som används för att justera spänningen i en kedja, tråd eller rep. Vantskruvar är konstruerat av en fast, rektangulärt slöja av metall med lyftöglor införas i varje ände och trådar som vänder i motsatt riktning. Justera en segelbåt vantskruven för att ställa in riggen genom att dra åt killen ledningar som stabiliserar segelbåten master

Du behöver:. .
Level
Plum bob.
Skiftnyckel.
Phillips-skruvmejsel.
Tension Gauge (tillval).


1.
Vänta en lugn dag om din segelbåt är i vattnet. Om det är på en släpvagn eller i torrdocka använda nivå för att checka in den igen till front och sida till sida.
2.
Kolla vad det är du planerar att dra åt för planhet. Om du är skärpning masten använda plommon bob för att avgöra om masten är rak innan du börjar. Om masten inte är jämn Börja med att lossa vantmuttern av killen tråd i riktning mot mager, och dra sedan åt vantskruven på killen tråd på motsatta sidan tills masten dras rakt.
3.
Placera skiftnyckel på kåpan på vantskruven. Sätt in skruvmejseln i öglan på däck sidan ögla för att förhindra att lyftöglor från att vända och vrida tråden medan du vänder kåpan. Vrid nyckeln medan du håller skruvmejseln stilla, antingen för att lossa eller dra åt vantskruven.
4.
Justera varje kille wirens vantskruvar bara några varv på tid. Arbete i följd i en korsning mönster runt däck, justera vantskruven motsatt från den förra antingen medsols eller motsols.
5.
Upprepa processen, anpassa varje vantskruven tills du är nöjd alla killen ledningar är tillräckligt justeras.

tips och varningar


 • Vantskruvar har en tendens att arbeta sig lös under normal segling. När du har dem korrekt inställda kan du använda en platt metallhållaren längs kåpan och skruva den genom öglorna på varje lyftöglornas att hålla vantskruvar förlorar sin spänning.
 • Även vantskruvar inte alltid är korrekt installerad-när de är-att vrida kåpan moturs kommer att skärpa linjen.
 • Medan du kommer att kunna få spänning nära med synen och känseln, är det rekommenderar att du använder en spänning mätare så att du inte mer än göra åt kabeln som kan göra att den misslyckas.


 • Relaterade artiklar


  hur du gör din egen vertikala spöhållare
  Hur du tar jägarens licens test för Louisiana online
  en hemmagjord lägereld grillgallret
  georgia trailer campingplatser och enkel vandringsleder
  Hur man använder en kalkon lockbete medan rådjursjakt
  hur man viker en Kelty backcountry ryggsäck
  sportfiske i Exmouth, Australien
  verksamhet för första sommardagen
  motorcykel camping i Oklahoma
  sätt att starta en brand för överlevnad