jaktsäsong i Alabama

jaktsäsong i Alabama

Alabama har flera jaktsäsongerna och jägare som inte följer årstiderna är föremål för hårda straff. Årstiderna är uppdelade efter den art som blir måltavla och metoden för jakt. Stora spelet säsonger är uppdelade muzzleloaders, bågskytte och gevär. Fågeljakt säsonger är begränsade till hagelgevär, och årstiderna är inte delat med någon metod tar

Funktion

The Alabama jakt säsonger är utformade för att begränsa jakttrycket och skydda viltstammar. Årstiderna är också bildats kring fågel migration. Jakttiderna ske före och under parning säsonger då djuren är aktiva och har en hälsosam mängd kött.

Tidsplan

jakttiderna för de flesta av spelet är under hösten, vintern och våren. Coyotes kan jagas året runt, men andra arter kan inte riktas under sommaren. Detta gör att djuren föda och näring själva och sina ungar före nästa jaktsäsong.

Sektionerna

Årstiderna är dividerat med jaktmetod. Bågskytte, muzzleloader, gevär och hund jakt alla har årstider. Några av de säsonger överlappar varandra, men du kan bara jaga inom den angivna tidsramen. Årstiderna är också uppdelat med könet på den stora vilt. Antlered rådjur har en säsong som är annorlunda än FN-antlered rådjur.

Överväganden

jakttiderna gör det möjligt att planera detaljerna i din jakt på förhand. Det innebär också att du kan avgöra vilken typ av jakt som du kommer att engagera. Trophy jägare kan köpa en licens för antlered säsongen och jägare kött kan köpa generella tillstånd.

Betydelse

Alabama har särskilda jakttider som måste följas. Särskilda tillstånd finns för speciella säsonger, men de tillstånd är begränsade och jägare måste ansöka genom ett lotteri ritning. Den allmänna säsongen licensiering sker över disk på sportartiklar butiker.


Relaterade artiklar


tips om att fånga randiga bass i Chesapeake
hur man ansluter ett gasolspis
saltvatten fiske för nybörjare
Hur man använder en böjd grind karbinhake
smallmouth bass fiske i kanada
hur man bygger en 29-tums cykelhjul
hur ras uppblåsbara båtar
Chesapeake Bay Bass Fishing
hur man ordnar pool bollar
laxfiske på en båt i Alaska