panfish fiske i Kanada

panfish fiske i Kanada

Så uppkallad efter sin bekväma pan-stora filéer, panfish är en löst sammansatt grupp av fisk, inklusive gul abborre, svart crappie, bluegill, pumpkinseed Sunfish och rock bas. Uppskattad för sin läckra vita kött, överraskande stridsförmåga och relativt lätt att fånga, kan panfish finns över stora delar av Kanada, men deras befolkning är mycket större i den södra delen av landet. Mycket av det bästa panfishing finns i Ontario

Du behöver:.
Spö och rulle buffras med linje
. Tafs krokar i olika storlekar (en Snell är en loop av linje förhand knuten till kroken).
Plast maskar i blandade ljusa färger.
Konformade lodet vikter.
Små metall propeller, finns på fiskeredskap affärer.

Abborre

Abborre är bland de vanligaste samt mest eftertraktade panfish i Kanada. Catchable från kust till kust över södra delen av landet, dessa färgglada fiskar är släktingar till gös. Ibland når 15 inches och väger över 1 lb, är abborre rutinmässigt fångas på promelas och maskar, och som kan fastna i öppet vatten under sommaren och genom isen på vintern. Lake Simcoe och Lake of the Woods är översta platserna.

Crappie

Det största av kanadensiska panfish kan crappie nå längder på 18 inches och flera pounds, men fisk på 12 inches och ca u00A3 1 är vanligare. Den crappies "sortiment i Kanada är begränsad, med de flesta fiskar som fångas runt de stora sjöarna. Deras sortiment omfattar lägre nordvästra Ontario, dock, och expanderar, enligt Natur Outdoor Turism Ontario. Crappie kan fångas på promelas och elritsa-imitera beten och jiggar. Mist crappie fångas på våren, när de flyttar grunt för att leka, och på vintern, när de samlas runt alltjämt grön växtlighet under isen.

Bluegill

Bluegill kan anses vara kvintessensen panfish. Många fiskare har tidiga minnen innebära dunking en mask och Bobber för fisk från en docka eller gräsbevuxen strand. Bluegill kan hittas i nästan alla sjö i södra halvan av Kanada och några spridda nordliga vattnen också. Catchable med levande Nightcrawlers, maskar vax och andra levande bete, kan dessa fiskar finns i grunt vatten från vår till höst, även om de största exemplaren ofta umgås något djupare. Pimpelfiske är också produktiv, och bluegills ofta samarbete habitate med crappie under de kalla månaderna.

Pumpkinseed

ser ut som en något mindre och mer färgstarka bluegill, pumpkinseed delar många av de samma vatten. Liksom bluegill, de är runda till utseendet, men kan delas in i röd fläck på deras nät lock, som bluegill saknar. Pumpkinseed faller för levande agn under bobbers eller nära botten. Liksom bluegill, leker i stora grunda kolonier. Över större delen av sina kanadensiska sortiment, spawn äger rum från juni till början av juli, beroende på latitud.

Rock Bass

Rock bas ibland betraktas som en olägenhet av sportfiskare, eftersom de ofta tar betet avsedd för gös eller smallmouth bas. De delar ofta livsmiljö med smallmouths, föredrar klippiga områden som namnet antyder. De liknar en kort och tjock, rundad bas, om än med röda goggle-liknande ögon. Rock bas är begränsade i antal, och så långt norrut som Lake Abitibi i Ontario. Rock bas är vanliga i de stora sjöarna, ofta samlas runt bryggor och konstgjorda klippiga stränder. De kan tas på jiggar och en mängd levande bete.


Relaterade artiklar


militära campingplatser i Texas
Vilka är pontonen delar kallas båtar?
hur är en fiske instängningsredskap används?
hur man gör en damm rink
hur de ska jaga Bobwhite vaktel
paintball sniper tips och taktik
gris jakt i Pennsylvania
nödförfaranden för kajakpaddling
stör fiske i Kalifornien
hur man rengör båt säten