sill bete tips

sill bete tips

Du behöver:
spö och rulle buffras med linje
. Tafs krokar i olika storlekar (en Snell är en loop av linje förhand knuten till kroken).
Plast maskar i blandade ljusa färger.
Konformade lodet vikter.
Små metall propeller, finns på fiskeredskap affärer.

Sill lever i tempererade, grunt vatten i Nordatlanten och norra Stilla havet. Fisken har en oljig kropp och är ofta rökt och saltad. Sill används som bete för fisk som lax. Erfarna fiskare har många tips och knep för att få ut det mesta av sin sill beten.

Färgglada Agn

Om du saltlake din egen sill bete kan du skapa en mer färgglad mål för dina fiskar att hitta. När saltning din sill, lägg mat-färg som en extra ingrediens. Tänk på detta färgämne kan få alla över dina händer och du kanske vill använda handdukar och handskar.

Klorerat vatten

Sedan klorerat vatten kan passera en klor lukt på sill, måste du kompensera när saltning sill. Att saltlake sill ordentligt, med klorerat vatten från ditt område, du måste ha en liter destillerat vatten, fyra koppar rock eller inläggning salt, en kopp mjölkpulver och två matskedar av en blekmedel. Lägga dessa poster till en plastbehållare och lägga till upp till sex dussin sill natten. De kan förvaras i kylskåp tills du använder dem, upp till sex månader.

Bete Tid

En sill varar ca 20 minuter i vattnet innan det behöver bytas ut. Efter denna punkt, det finns nästan ingen doft kvar och det har väldigt liten chans att vidtas. När upprullning i beten, är det bäst att veva in en bete i taget, att behålla så mycket av en doft spår i vattnet som möjligt.

Spinning bete

Lax och annan fisk är mer benägna att fastna en sill för bete om det snurrar, eftersom det gör sill ser levande och mindre som betet att det är. Skapa en plug skära sill (en snurrande sill) genom att skära huvudet av sill bete med en sammansatt vinkel (en diagonal från framsidan till baksidan och sida till sida) i ansiktet innan du placerar din krok. Detta kommer att göra sill lysa och snurra, locka mer uppmärksamhet.

Välj din Sill

Du kan använda agn sill på flera olika sätt. Vissa fiskare använder hela sill och andra använder sill biffar. Biffar tenderar att fungera bättre och frigöra mer av en doft i vattnet. Om att köpa fryst sill, se till att kontrollera att de inte ser frysen brann och det finns inget blod i paketet. Den idealiska frusen fisk färgglada, har klara ögon och de flesta av dess skalor.


Relaterade artiklar


hur du lägger glycerin till bete
kul spel att spela i poolen
Texas jakt mark för uthyrning
hur man ansöker om ett Pennsylvania fiskelicens
hur man tänder en två brännare spis Coleman fotogen
scout campingutrustning checklista
minnesota flugfiske guide
campingplatser i Rusk, Texas
predator jakt tips för Washington State
hur man gör en bärbar dusch med PVC-rör