svartkrut vapendelar

svartkrut vapendelar

En svartkrut gevär, även känd som en muzzleloader, är ett vapen som laddas från slutet av pipan snarare än från en sidmatade sätesbjudning. Svartkrut gevär användes i stor utsträckning till dess patron-baserade ammunition har utvecklats, men aficionados fortfarande samla in och använda dem. En svartkrut pistol består av tre väsentliga delar med andra delar till för att förbättra vapnets design och funktionalitet. Begreppet "rubb och stubb" används för att betyda något i dess helhet eftersom en komplett pistol kommer att ha alla tre saker.

Barrel

En pistolmynning är röret projektilen avfyras från. Gun fat är oftast gjorda av legerat stål, men svartkrut fat kan göras från vanligt stål eftersom trycket ut på fat med svartkrut avgift är betydligt lägre än hos en patron avgift. Barrel längd är viktigt eftersom det direkt påverkar riktigheten av vapnet. Gun fat är oftast räfflade, vilket innebär att insidan av pipan har styrrännor i den för att orsaka kula att snurra. Detta ökar noggrannheten i vapnet.

Lås och utlösningsmekanism

svartkrut gevär använda ett lås och utlösningsmekanism för bränning. Låset är den bit på toppen av vapnet som håller flinta på plats. Den utlösande faktorn är under och används för att låsa upp låset så att flinta att göra en bit stål för att antända svartkrut. Den utlösande faktorn är traditionellt åtföljs av en varbygeln, en bit metall som omger avtryckaren för att förhindra oavsiktliga utsläpp av vapnet.

Stock

Beståndet kroppen av vapnet. Även moderna vapen är oftast gjorda av ett lätt polymer eller tålig plast, traditionella vapen svartkrut används lager huggen i hårda träslag. Beståndet används för att absorbera vapnets rekyl när den eldas, samt göra vapnet säkrare och lättare att hantera. Gun bestånd är ofta dekorativa och vapentillverkare ofta placerade metallplattor på börsen med information om vapen och vapensmed.

Reservdelar

Trots svartkrut gevär behöver bara tre stycken, kan andra delar tillsättas för att öka den form och funktion av vapnet. Butt plattor metallplattor läggas till i slutet av pistol lager för att ge komfort, vikt och hållbarhet. Sevärt är metallstift läggs till fat och ovanpå en pistol för att hjälpa den tävlande förbättra noggrannheten.


Relaterade artiklar


mussla fiske i Kanada
cykling och muskelutveckling: recumbent cykel vs Street Bike
hur betyget en trädgård för en ovan mark pool
Vilka är funktionerna på en tubkikare?
hur man hittar ett läger jobb
hur man använder bita larm
Felsökning eagle 320 ekolod
drakbåt utbildning
hur man klär fält ett rådjur efter ett kill
hur man byter fönster skärmar i båtar Sea Ray