tonfisk i Washington

tonfisk i Washington

Långfenad tonfisk migrerar tusentals miles varje år och är oftast fångas mellan 50 och 100 miles bort av Washingtons Stilla havskusten på sommaren och tidig höst, enligt Washington Department of Fish and Wildlife (WDFW). Baserat på forskning som presenterats av WDFW, långfenad tonfisk reser ofta 5. 300 miles dividera Japan från Kalifornien på mindre än ett år. Tonfisk är mycket önskvärt för både kommersiella och fritidsfiskare och förvaltas av ett federalt organ för att förhindra överfiske

Season

Enligt WDFW, de flesta fritidsfiskare fånga framgångsrikt tonfisk i augusti och september, men de kan vara lagligt fångad hela sommaren. Washington väder tenderar att vara mer gynnsam för fiske under dessa månader också.

Licensiering

En giltig licens som utfärdats av WDFW är skyldig att fiska tonfisk i Washington. En eller flera dagar frimärken för saltvatten och sötvatten fiske finns. Tillstånd krävs för alla sportfiskare 15 och äldre och rabatterade priser finns till Washington invånare.

Läge

Enligt WDFW, majoriteten av albacora i Washington fångas i Westport, som ligger på den södra tredjedelen av kusten. År 2005 var 88 procent av fritids tonfisk som fångas i Westport och resterande 12 procent var delat av Ilwaco och de norra delarna av Neah Bay och La Push. Ilwaco är den sydligaste kustnära marina fiskeområde i Washington och omges av Columbia River och delstaten Oregon. Neah Bay ligger på den nordvästra spetsen av staten och La Push ligger ca en timme söderut längs kusten.

Agn och Hooking metoder

Jigs är styrd bakom en båt för att locka albacora att bita. Sportfiskare spela jiggen fångade tonfisk som båten driver, och andra släpp i en linje med levande ansjovis som bete. En enda krok-med en lätt vikt och ansjovis-är fritt buffras tills tonfisk strejker, och en kamp mellan fisk och fiskare kan fortsätta under en längre tid

charterbåtar

Charter sportfiskare. tenderar att klara sig bättre än sina privata motsvarigheter, med alla grundande metare genomsnitt 9. 6 långfenad tonfisk jämfört med 3,2 för egen båt aktörer, som noterats mellan 2001 och 2005. Populära tonfisk charterbåt områden omfattar Ilwaco, La Push, Neah Bay och Westport. Westport erbjuder sju alternativen i 2010 för att reservera en plats på en charterbåt medan La Push och Neah Bay har vardera en tonfisk båt i drift. Ilwaco har tre charter alternativ.


Relaterade artiklar


hur man installerar en Mercury utombordare propeller
Monteringsanvisning för ett morrhår kex
hur de ska jaga älg från en blind
ved tips
hur man kan fånga & hummer grill taggig
New Jersey jaktsäsongerna
gräsklippare racing regler och föreskrifter
Pennsylvania spel & fisk bågjakt
hur man riva en Glock 22
Hur reagerar bas för väder och vind?