vad är en j krok?

vad är en j krok?

Det finns många typer av hårdvara tillgängliga som kan användas för att stödja objekt medan det i ett statiskt, vilande tillstånd. Det finns andra som kan kopplas till objekt att lyfta eller flytta dem från en plats till en annan. En sådan används ofta enhet som kan användas för båda ändamålen är J kroken

. Definition

AJ krok är precis vad det låter som-en krok, eller galge, i form av bokstaven "J". "J"-form gör att kroken fästas med andra objekt på ett sådant sätt att det kan ge bra stöd och fästas ordentligt. J krokar är tillverkade i en mängd olika storlekar och material, och ofta kommer att kategoriseras enligt lyfta eller styrkor. Deras last kapacitet kommer att listas som det maximala antalet pounds att den speciella J kroken säkert kan stödja.

Tillämpning

J krok kan användas för en mängd olika specifika tillämpningar. Mindre J krokar som kan passa i din handflata kan användas som bild galgar, kabel stöder wire, galgar handväska, bagage-kontakter och som ändarna av spännband. Större J krokar med hög belastningsgrad kan användas för att fästa bogsera kedjor till bilar eller lastbilar. Mycket stora J krokar kan användas för tunga lyft i många industri-applikationer, till exempel i ett gjuteri som gör metallbearbetning och gjutning.

Byggnadsmaterial

Den ansökan att en viss J krok är utformad för avgör vad den kommer att vara tillverkade av. Applikationer som kräver liten och minimal vikt-bärigheten kan vara av plast, metall eller keramik. Majoriteten av J krokar som används på fler tunga applikationer är konstruerade av någon typ av stål, på grund av dess inneboende styrka. Dessa krokar är ofta bildas av kolstål, smidda-legerat stål eller rostfritt stål.

Kostnad

J krokar finns för ett brett spektrum av priser. Enkel plastkrokar användas för att stödja bilder och handdukar kan kosta bara några cent styck. När bärförmåga av kroken går upp och byggandet vänder sig till stål, ökar kostnaderna naturligt. Större J krokar för tunga industriella applikationer kan lätt kosta $ 50, $ 100 eller mer, i juni 2010. J krokar finns till försäljning på olika departement, hårdvara eller onlinebutiker.

Historia

J kroken har funnits i någon form i tusentals år. Användningen av J kroken form som ett verktyg var förmodligen en gradvis utveckling. En av de äldsta formerna av J kroken som används av människan är kroken. Cro-Magnon människan var känd för att använda fisk krokar över 30. 000 år sedan. Man tror att hans krokar var mycket möjligen av trä. Indianer var mycket skicklig på att göra fisk krokar ur en mängd olika naturliga material, inklusive hök klor och örn näbbar.


Relaterade artiklar


vad är en bar rakhet mätare?
hur man snorkla i Kill Devil Hills
Hur man säljer en mokai kajak
hjärtat av Texas rådjursjakt
hur man fiskar för bonefish i Loreto, Mexiko
hur man skjuter en båge med ett pip syn
körinstruktioner för en blå vatten vind båt
hur man installerar en Mercury utombordare propeller
Jakt & Fiske licenser och etikett
hemgjord segel för kajak