vad är en slakt Buck i rådjursjakt?

vad är en slakt Buck i rådjursjakt?

På vissa marker rådjursjakt, fastighetsförvaltare försöka producera trophy-klass spänn med stora horn som höga poäng i loggböckerna. På grund av dålig genetik, undernäring, skador och andra faktorer, kommer några spänn producera aldrig önskvärt horn. Fastighetsförvaltare kan välja att "slakta" dem eller ta bort dem från besättningen

Nycklar till Trophy Buck Produktion

För att växa sig stora hovar, behöver en bock bra kost, bra genetik och tid att mogna. Äldre dollar som har dåliga kostvanor eller genetik, eller de som har lidit skador, kommer inte att växa enormt horn. På en fastighet som förvaltas för trofé rådjur, chefer instruera jaktguider att döda dessa pengar, som är kända som "slakta dollar. "Jakt guider eller deras kunder skjuta utgallrade dollar för att hindra dem från att föra vidare deras genetik och konkurrera med andra hjortdjur för livsmedel och mineraler.

Scoring en Buck

De flesta cheferna använder påven Young poängsystemet för bågskytte jakt och Boone Crocket poängsystemet för skjutvapen jakt. Dessa identiska poängsystem ge en hjort rack poäng för Gaffellängd, hjorthorn massa och spreaden mellan hornen. Med övning kan jaktguider uppskatta nära ett rack poäng på ett levande rådjur. Guiden avgör då om en slant är en omogen rådjur som behöver mer tid för att växa, en mogen rådjur med en trofé rack eller en mogen rådjur med en sämre rack som bör avlivas.

Omogna Bucks

Unga rådjur konvertera de flesta av sina livsmedel till kroppens tillväxt. Först efter kroppens tillväxt är klar kan dollar ägna energi till hjorthorn tillväxt. Som sådan, uppnår spänn inte maximal hjorthorn tillväxt till omkring fem års ålder till åtta års ålder. Små antlered mogna spänn gallras medan små-antlered omogen spänn kan tillåtas att leva upp till sin potential.

Äldre Bucks vs Omogna Bucks

Äldre dollar har större kroppar än omogen dollar. De är skrymmande, medan unga spänn ser magert. Äldre spänn också ha hängande ryggar och bukar, briskets klart åtskilda från sina halsar och andra fysiska egenskaper som tyder på ålder. Det tar år att observera rådjur för att identifiera dessa egenskaper.

Shooting Cull Bucks

Trophy rådjur jagar är dyra. Många Outfitters avgift per tum av horn poäng. Jagar ett rekord-bok rådjur kunde kosta $ 20. 000 eller mer. Guider vill ha sämre dollar avlägsnats från besättningen, så att de erbjuder rabatterade priser för jägare att skjuta utgallrade spänn, som uppnår sin förvaltning mål medan generera intäkter. Vad eliten fastighetsförvaltare anser en utgallring buck fortfarande kan bocken för livet för de flesta jägare. Köpa en utgallring bock jakt är det enda sättet många jägare kan någonsin ha råd att jaga eliten, välskötta fastigheter.


Relaterade artiklar


hur man fiskar för svart Rockfish
hur man gör en kostym camo ghillie
utomhus överlevnad produkter
Saskatchewan jaktbestämmelser
Hur man monterar skjul horn
hur man byter olja på en jet ski
Hur man spelar måla bollspel pistol
lekplats yta förordningar
typer av läktaren
fiske i Waianae, Hawaii