vad är en trippel Lutz?

vad är en trippel Lutz?

Det tredubbla Lutz är en svår trick hoppa används i konståkning tävlingar som normalt tjänar ett stort antal poäng om de utförs på rätt sätt. De åkare använder sin tå-pick för att lyfta och landa på den bakre kanten av hennes motsatt fot i en standard lutz hopp. En trippel Lutz är en lutz hopp med tre varv

Historia

Lutz hoppet uruppfördes för en tävling 1913 av en australisk skejtare vid namn Alois Lutz. Men var den första trippel Lutz utförs av en kanadensisk skridskoåkare heter Donald Jackson 1962.

Så fungerar det

För att göra en trippel Lutz, en åkare första använder en tå-pick för att skapa en hiss. Han hoppar från baksidan utanför kanten av hans skridsko och landar på ryggen ytterkant hans motsats skridsko. I luften, utför han tre varv för att framgångsrikt landa en trippel Lutz.

Svårighet

Det tredubbla Lutz är en utmanande hopp eftersom det är svårt för åkare att hoppa från baksidan utanför kanten på hennes skridskor. I många fall åkare som försöker göra ett Lutz misstag hoppa av igen innerkanten och därmed inte får full poäng från domarna.

Hur det är Dömde

På grund av den svåra typen av trick, domare tilldelning poäng om triple Lutz landas alls. De får dock docka poäng för landning hoppet tafatt eller för skater kropp inte jämn under hoppet, luften portion och landning.

Lutz vs Flip

En "flip" är en liknande konståkning trick till en lutz, där en åkare använder en tå-pick för att hjälpa hoppa från en skridsko, utföra ett antal snurrar i luften och landa på motsatt skate. Men en åkare som utför en flip hoppar på baksidan insidan av skridskon snarare än baksidan utanför kanten.


Relaterade artiklar


Hur man använder en Bushnell magnetisk bar provtavla
hur man installerar TAPCO lager på SKS
diy elritsa fälla
vad är cylinderloppet på ett hagelgevär?
Twin Lakes dykning i Manvel, Texas
om spelet marken jakt blind
black jack knivar historia
hur man installerar 20 ga choke tuber
vandring i North Carolina
kajak instruktioner & utrustning