blå gås information

blå gås information

Ornitologer ansåg blå gåsen en separat art från snön gåsen på en gång, konstaterar "National Audubon Society Field Guide to Birds. " Men inser de nu att den blå gåsen är helt enkelt en blå fas av den vita snön gås. Snön gås är den vanligaste gåsen i Kanada, uppger Hinterland Who's Who hemsida. Över fem miljoner snö gäss, inklusive många av de blå sorten, ras på tundran och tillbringar vintrarna i delar av USA

Storlek

Den blå gåsen är en medelstor typ av gås, med längder genomsnitt från 27 inches till nästan 33 inches. Den blå gåsen kan väga från 56 oz. till 116 oz. , med män är något större än honorna är, som på avstånd blir det enda sättet att berätta könen isär. Den blå gåsen äger ett vingspann på så mycket som 54 inches.

Identifiering

Den blå fasen av Snow Goose kommer att innehålla ett vitt huvud, men fjädrar på dess sidor och nedre delen av ryggen har en blå nyans på dem. Återstoden av fågelns kropp kan vara nästan vit eller det kan vara en mörkare nyans av brun-grå. En orange ansikte på denna gås är en vanlig syn, på grund av ansiktet fjäderdräkten färgade från järn avlagringar där den blå gåsen finner mycket av sin mat.

Young Blue Gäss

Den lilla gässlingar på den blå fasen kommer att vara nästan svart, i motsats till den gulaktiga unga på den vita fasen Snow Goose. Den blå fas gässlingar byta till grå med tips på vingarna som har en svart färg, ungefär samma som de unga på den vita fasen gör. Många av dessa blåa fas fåglar kommer att ha en något mörkare nyans av grått, med ljusare fjädrar nära halsen och hakan. Den grå färgen är allt annat än borta när gässlingar är nästan ett år till nästa vår.

Behavior

Den blå gåsen flyger så högt när den vandrar söderut att de är mycket svåra att upptäcka upp i skyn. Kosten för blå gåsen endast inkluderar växter, med fåglar som livnär sig på spannmål och vattenväxter. Blå gäss livskamrat, med de arter som skiljer sig från de flesta typer av sjöfåglar i att de häckar i stora kolonier, med så många som 5. 000 par av häckande gäss på ett litet område. Medan honan gås sitter på äggen, att hanen patrullerar området avvärja potentiella faran.

Genetik

Den blå gåsen har sin färg bestäms av en gen, rapporterar Cornell Lab of Ornithology webbplats. Den mörka genen har en partiell dominans över genen för vita fjädrar, så att när en mörk fas blå gås kompisar med ett som är vitt, kommer deras barn bli blå. Medan en vit snö gås som kompisar till en annan vit gås kommer att ha alla vita barn, två blå fas gäss som parar sig ibland kan producera ett par vita avkommor.


Relaterade artiklar


kalkon jakt i östra Texas
hur reparera en PVC jolle
jakt kalkon i Texas
hur man identifierar sköldpaddorna i Louisiana
hur man identifierar saltvattenfiskar i Florida
skelettsjukdomar i Whitetail rådjur
rådjursjakt på Wyoming allmän mark i Sundance-området
fakta om makaroner pingviner
tips om träning en hund för fasan jakt
hur man rengör plast lockbete