carolina fiske rigg set-up

carolina fiske rigg set-up

Carolina fiske riggen använder utrustning som de flesta sportfiskare redan i Tackle Box. Det är ett populärt och effektivt sätt att fånga sötvatten ädelfisk, särskilt bas. Bass är vanligtvis opportunistiska matare, ligger och väntar på mat att simma, glida eller krypa genom. Med Carolina riggen flyttas masken lockande eftersom det dröjer i fiskens Strike Zone

Elements

Carolina riggen kräver 14-pound test monofilament, en 3/8-ounce kula typ sänke, en liten vridning, en glaspärla, en mask krok och en plast mask. Tyngre linje är acceptabelt, men ljusare linjen kan gå sönder under en attack från en ansenlig largemouth bas. På samma sätt kommer en tyngre lod arbete, men en ljusare kommer inte att ha tillräckligt med vikt för att ge riggen med rätt åtgärder. Vulsten ger rigg en uppseendeväckande skallra. Röda pärlor ge lite blod färg som indikerar sårade bytesdjur. Kroken måste vara stora nog att rymma en standard, plast mask ordentligt.

Församlingen

Klipp till en bit monofilamentgarn 18 till 30 inches lång. Detta är ledare. Välj längden för att passa vattendjupet som skall fiskas. Knyt ledaren att kroken. Trilene knop eller Palomar knop kommer att ge starka kopplingar alls fästpunkter i riggen.

Fäst plasten masken genom att köra kroken rakt på genom mitten för omkring 3 /8 av en tum. Tryck kroken ur masken, sedan igen, lämna kroken som är inbäddad i plast. Bristen på en utskjutande punkt kommer att göra riggen mindre benägna att hänga upp på ogräs och torrakor.

Tie ledaren till svängtappen. Placera kulvikt på linjen, med näsan mot staven spetsen. Tillsätt glaspärla, sedan knyta linjen till den andra änden av det vridbara. Det kommer att bli svårt att använda en Palomar knut med kompletta enheter på plats, så ett halkfritt slinga knut eller trilene knut fungerar bra på denna punkt.

Presentation

En längre stav fungerar bäst med Carolina riggen. Kasta locka till områden kring blowdowns, stubbar eller andra områden av omfattar nära djupare vatten. Dessa är de platser där stora bas lurar och vänta på mat att hända med. För att undvika fastna riggen, undvika tunga ogräs. Låt lodet dra linjen till botten. Arbetet stången spetsen en kort bit åt sidan, sedan rullen utöver linje att snabbt ta upp den slappa linjen. Detta gör att masken att glida omkring och studsa undervattenshinder medan kvar i fiskens proximala utfordringsplatsen. Var beredd att sätta kroken snabbt när fisken slår.

Gjutning Carolina Rig

Fiskare måste ta särskild försiktighet vid kast Carolina riggen. Speciellt när du kastar en rigg med en lång ledare, krävs skicklighet och uppmärksamhet den för att hålla hela församlingen från att få sår runt slutet av fiskespö. Platser där bas kommer sannolikt att vara ofta i närheten av omslag, och som kan betyda massor av överhängande trädgrenar och vegetation. Hårt fiskade områden är ofta behängda med Carolina riggar som hänger i grenarna som julgransprydnader. Det lönar att titta runt och se till att gjutning zonen är klar innan kastar långa montering av linje, sänke, pärla, svivel, ledare och mask.

Liknande tekniker

Liknande tekniker finns bland annat Texas rigg och galna rigg . För Texas riggen, slip kulan lodet på linje med spetsen riktad mot staven spets, sedan knyta linjen direkt på kroken. Denna rigg använder inte ledare, swivel eller glaspärla. Trä plast masken på kroken på samma sätt som med Carolina rigg, eller prova med en levande natt sökrobot.

Det galna riggen kräver en liten O-ring. Kör plast masken genom ringen upp till mitten. Sätt kroken under en ring, lämnar masken till dingla.

Båda dessa riggar fiskas med en liknande presentation av Carolina riggen, och båda kombineras ofta med strejk indikatorer. Det galna Riggen är användbar när fiskare ska en extra långsam presentation som svävar framför motvilliga bas.

Alla dessa riggar är favoriter till bas fiskare eftersom de får tillförlitliga resultat från billiga, lätta förvärvade utrustning.


Relaterade artiklar


Hur man använder en Tasco röd prick omfattning
kajak instruktioner & utrustning
hur man snorkla med havet scooter
hur havsabborre säkert i Florida
hur man byter olja & filter på en Polaris rzr
gemensamma vilda fåglar
hur du justerar Trim & Tilt på utombordare
rafting i närheten av Winter Park, Colorado
vad är en airsoft hop-up?
statliga jakt mark i Massachusetts