delar av en jakt armborst

delar av en jakt armborst

armborst är liten båge som skjuter kort, dart-liknande pilar och hålls som en pistol. Detta vapen har bidragit till de som älskar spänningen av bågjakt, men kan inte dra tillbaka en båge på grund av funktionshinder, ålder eller styrka, fortsätter den tradition av bågjakt. Det finns några huvudsakliga delar till en jakt armborst som är anmärkningsvärda.

Claw

klo är den mekanism som fångar strängen på bågen när den dras tillbaka och hålla strängen på plats. Den klo är fäst vid utlösa med en fjäder som när avtryckaren trycks in kommer att öppna klo, släppa strängen och starta pilen. Detta är en modern mekanism som har ersatt den mutter, som är en berg-release som skulle hålla strängen på en muttern som skulle vända sig när avtryckaren var deprimerad.

Tickler (Trigger)

pluggen är depression mekanism som har, på moderna crowsbows, ersatts av en utlösande faktor. Den utlösande faktorn öppnar klo mekanism som släpper strängen och lanserar pilen.

Tiller (Butt)

rorkult eller rumpa är kroppen av armborst. Moderna armborst jordfräsar är mer som ett gevär lager så att jägaren får inrikta armborst lättare, ungefär som en pistol. Äldre armborst hölls ut framför skytten och syftar att använda ett stift att rada upp målet med pilen.

Bindande Block

bindande blocket är blocket som tthe lemmar monteras på rorkulten. Långa bultar används vanligtvis för att ansluta bindande blocket till rorkulten och oftast bifoga stigbygeln till rorkulten också.

Stirrup

En stigbygel är en konsol som monteras genom att fästa bultarna genom bindande blocket och in i rorkulten, för att ha något att ingripa när tändstiftsmuttern armborst. Detta gör hävstång för att dra tillbaka bågen, särskilt eftersom många armborst som är gjorda för huntiing har en dragstyrka på 150 kg. Jämför detta med den genomsnittliga jakt båge dra en vikt på 50 kg.

Svarv

Den svarv är själva lemmarna på korset bågen. Ibland kallad pro, är armar och ben oftast gjorda av trä och laminat kombinationer för modern jakt armborst. Äldre armborst var gjorda av trä och backas upp med senor (små tarmar) istället för laminat.


Relaterade artiklar


Ashtabula, Ohio fiske stadgor
hur reparera torr röta i en båt
DO: s för cykel säkerhet
Hur avgör jag vilket nummer min Kawasaki Jet Ski?
hur till låsa upp en låst pistol säker
mini bass båt tips, tricks & idéer
göra din egen fiskeflöten
problem med lasersikte & räckvidd noll
jakt i delstaten Texas
forsränning i Northfork, West Virginia