jaktguide licensinformation

jaktguide licensinformation

Jaktguide licensregler kan variera kraftigt från ett område till nästa, och definitionen av en jaktguide kan ha mycket olika betydelser beroende på var du är på jakt. Vissa områden kräver guider att passera en kompetens test, medan andra har inga regler alls. Jaktguide licensinformation är allmänt tillgänglig från ett tillstånd djurliv myndighet eller avdelning av naturresurser

Typer

Det finns flera olika typer av licenser jaktguide, med den vanligaste formen är för stora spelet. Däremot bara för att en guide är licensierad som en stor match guide inte betyda att han är kvalificerad att styra för alla arter. Vissa stater utfärdar licenser som tillåter styrning av jägare för alla arter av storvilt, en klass av arter, såsom rådjur, eller bara en enskild art, som älg eller får.

Instruktion

Om du vill bli en licensierad jaktguide, det finns skolor i hela USA och Kanada där man kan lära sig de färdigheter. Även professionell undervisning kanske inte är ett krav var du bor, kommer en kvalitet skola ge dig den erfarenhet du behöver för att förbereda för att ta en licensierad tentamen jaktguide bör det krävas i det område som du planerar att vägleda.

Söka

Personalen på sportartiklar /utomhus butiker ska kunna sätta dig i kontakt med lokala guider. Personalen bör också veta om guider är skyldiga att ha tillstånd och för vilka arter av vilt. Du kan också kontakta antingen din utrikesdepartementet på naturresurser eller den lokala kapitel i nationella Outfitters och guider Föreningen för hjälp att hitta en auktoriserad jaktguide.

Lagar

Det finns ingen federal lagstiftning som reglerar tillstånd för jakt guider i Nordamerika, så det är kvar upp till enskilda stater och provinser. Många områden behöver inte jaktguider vara licensierade, gör något som inte tillåter jakt guider, en del bara låta markägare skall godkännas som guider, medan ytterligare andra har endast minimikrav. Medan till exempel Alaska har de flesta behov, att bli en jaktguide i Montana, den enda kvalifikationer är ett bevis på kompetens i första hjälpen och en Montana bevarande licens att vem som helst kan köpa över disk.

Verifiering

Innan du anlita en jaktguide, bör du alltid kontrollera med den lokala viltvård agentur där du planerar att jaga om du har några frågor. De kommer att kunna berätta för dig om din jaktguide behöver ha tillstånd eller har tillstånd. För en lista över lokala myndigheter över hela USA med sina kontaktuppgifter, besök US Fish and Wildlife Service hemsida.


Relaterade artiklar


nödsituationer för fartyg
ocean sportfiske i Alaska
North Carolina båtliv förordningar
hur man fiskar i Red River, New Mexico
hur man fiskar för bonefish i Loreto, Mexiko
Hur man knyter hår jiggar för crappie
akvarium vård tips för betesfisk
präriehund jakt i Montana
stör fiske i Kalifornien
hur man använder en presenning för skydd